Hjem Nyheter Mjøndalsjenta Aina lever livet i Los Angeles

Mjøndalsjenta Aina lever livet i Los Angeles

Som Det Nye-piken havnet Aina på forsiden av ungdombladet. Og inne i bladet viste hun moter som var populære i 1981, 16 år gammel. Ikke lenge etter dukket en tøffere utgave av Aina Skinnes Olsen opp. Denne gangen som artist, i skinn og kreppet hår. I 1984 ga hun ut LP-en «In ten pices» med den selvskrevne låten «Your best friend», som handlet om hennes egen hund. Mens hennes to oppfølgings album havnet på hitlistene både i Norge og Europa.

Aina Skinnes Olsen som nå heter Aina Skinnes O´Kane dro til Los Angeles (L.A.) for å følge drømmen om å leve av musikken.

Det tok to år før hun landet en publishing deal med Windswept Pacific i filmbyen. Et selskap som i dag eies av EMI publishing.
– Jeg kom til Los Angels 18. august i 1989. Den første tiden gjorde mange demoer for andre skribenter og var gjestevokal på andre artisters plater. Jeg hadde gleden av å co-write med mange forskjellige artister og endelig etter to år landet jeg en deal med Windswept som komponist, forteller Aina Skinnes O´Kane.

Nå lever O´Kane av å lage kostymer, masker og falske pelsdyr (såkalte fake fur animals) i Los Angeles hvor hun har vært bosatt i 31 år. –Etter å ha bodd forskjellige steder i LA har jeg de siste 20 årene vært bosatt i Woodland Hills. Og jeg bor fortsatt i huset jeg flyttet inn i for 17 år siden i West Hill, sammen med hundene mine Simon og Matty.

Spesialkostymer og replikasjoner

Etter at Aina Skinnes O´Kane la musikken på hylla har hun spesialisert seg med spesialkostymer og dyre replikasjoner. For Madame Tussaud Wax Museum i Hollywood har hun laget den naturtro kamelen Bess, som gjester kan ta bilder sammen med i Laurence of Arabia utstillingen. I «Robocop» var hun ansvarlig for byggingen av roboten sammen med venninnen, Tracey og mange andre.
– Hun lagde alle nakkedelene, mens jeg i hovedsak hadde ansvaret for delene fra anklene og opp til nakken, forklarer O´Kane.
I en Canonreklame sitter hun under scenen og er «puppeteer» hvor hun kontrollerer den mekaniske løven hun har laget ansiktet til. En annen dyrereplikasjon av en hund er solgt til en klient i Bangkok.

Ted og Garcia 

Filmen «Ted» handler om den venneløse John, og som barn ønsker han seg at Ted kunne snakke med han som en venn. I voksen alder får John seg kjæreste og komplikasjoner oppstår. I filmen spiller Mark Wahlberg rollefiguren, John Bennet og Seth MacFarlane gir stemmen til teddybjørnen Ted. I den første filmen er det Aina Skinnens O´Kane som har laget teddybjørnen.
– Den fysiske Ted var kanskje ti prosent av filmen. Resten var animasjon, sier O´Kane, om rollefiguren Ted som hun beskriver som en frekk liten kar.

I filmen «Max Steel» jobbet Mjøndalsjenta med den amerikanske skuespilleren, Andy Garcia.
– Jeg fikk et kjempecrush da jeg jobbet sammen med Garcia under innspillingen av «Max Steel» hvor han hadde rollen som Dr. Miles Edwards. Og da jeg spurte, noe som vanligvis ikke er ok å gjøre, så takket han ja til å ta et bilde sammen med meg, forteller hun.

Samfunnsengasjert 

Den siste tiden har Aina O´Kane engasjert seg i det smitteforebyggende arbeidet i forhold til Covid-19 viruset. I rekordfart har hun produsert over 400 hjemmelagde masker. Cirka 100 av disse har hun gitt til sykepleieren Kate som leide rom hos henne i fire måneder.
– Jeg synes det var trist å høre at Kate ikke ønsket å komme tilbake på jobb uten å vite om de hadde nok tilgang på munnbind og masker. Derfor bestemte jeg meg for å sy masker laget av bomull og bomullsfleece, et veldig tettvevet stoff. I tillegg har jeg laget masker av Euro jersey, som man ikke kan puste imellom. På disse har jeg montert to små filter på hver side av munnen og backet opp disse med to filter med polyprouline stoff på innsiden, forteller hun. Hun har også donert masker til sykehus, dyreklinikker og birøktere.
– Det er viktig å gjøre sitt beste for å stoppe smitten, selv om det kommer til å ta tid. Så får man bare håpe at den amerikanske presidenten ikke slipper opp på restriksjonene for tidlig, sier O´Kane.

Vurderer å flytte

Etter 31 år i Los Angels er savnet etter familie, barndomsvenner, norsk luft og vann, nøkkelost og kneip ikke stort nok til at hun kommer til å flytte tilbake til Norge.
– Hundene mine og jobb er holdepunktet mitt her for øyeblikket. Men jeg har faktisk tenkt å vende nesa hjemover om noen år. For slik situasjonen med koronapandemi har det blitt klart for meg hva som er viktigst i livet, og det er familien, sier hun.

[email protected]