Hjem Kultur Mørna rock på 4. losjerad

Mørna rock på 4. losjerad

Fotomontasje: Roger Hennum

I flere år har Arve Bøe, Finn Tore Tokle, Johny Aasgaard, Thomas Eriksen, Bent Bredesen og Rolf Øyvind Hæg spilt konserter for drammenspublikummet på lokale scener som Felix og Buddy. Nå tar de spilleglade rockemusikerne et nytt steg, og fra mars spilles deres månedlige konserter på 4. losjerad i Drammens Teater.

– Vi har videreutviklet konseptet og kommer til å invitere med oss gjesteartister i direktekonsertene. Presentasjon av egenprodusert materiale hvor noe også er gitt ut på LP. Fremføring av coverlåter i ukjennelig versjoner er også noe som publikum kan forvente seg av oss på scenen, forteller Arve Bøe.

Rock, blues og akustisk 
Med tre gitarister, en pianist, en trommeslager og en bassist i bandet anser de hverandre som en stor musikalsk familie.

– De siste årene har vi spilt mye sammen og blitt godt kjent. Derfor er vi ikke redde for å tolke hverandres musikk, eller spille coverlåter på de mest ugjenkjennelige måtene, sier Bent Bredesen om de kommende konsertene i sjangeren rock, blues og akustisk musikk.

– Vi har gjort disse konsertene mange ganger og vi liker å leke og overraske publikum, så derfor er aldri hele repertoaret spikret før konserten, sier Bøe.

Hver og en har sin egen signatur i måten gitaren spilles på og hvilket språk det synges på. – Gitarist og artist, Johny Aassgaard skal presentere låter fra sitt rykende ferske album «Collecting». Det som også er kult med å spille musikk live er at det vil låte dønn forskjellig fra gang til gang, forteller Bredesen.

Signaturen til Arve Bøe er å synge på norsk. Mens Bent Bredesen er mest kjent for sine instrumentale album.

– Neste prosjekt er nok en utgivelse hvor jeg synger på norsk, ifølge Bredesen.

– Med tre gitarister på scenen må vi tenke litt selektivt og variere med å spille kassegitar, lapstil gitar eller el-gitar for å få det rette uttrykket, forteller Bøe.

Litt svung 
Drammensrockerne mener at fjerde losjerad med lys og lyd kommer til å kle dem godt.

– Det er noe svung over det konsertlokalet med god akustikk og flygel og reine linjer, forteller Arve Bøe, og håper på stappfullt lokale.

Musikk er lek, forklarer Bent Bredesen.

– På engelsk brukes ordet play. Og play er også å leke. Å leke er definitivt noe vi skal gjøre på scenen, lover han.

Traff Ronni

Bent Bredesen har til slutt en liten historie om da den kjente gitaristen, Ronni Le Tekrø oppdaget han på Røros.

– Ronni var ute og samlet tomflasker. Og i og med at han ikke gammel nok til å komme inn på konserten, så ble han stående å kikke på meg gjennom vinduet på lokalet. I voksen alder har vi snakket om å gjøre noe sammen, forteller Bredesen. [email protected]