Hjem Nyheter Gratulerer med morsdagen!

Gratulerer med morsdagen!

Camilla Sørensen fra Hawker viser stolt fram årets morsdagskake. Foto: Stine-Merethe B. Johansen

Vi går forbi The Hawker og får vann i munnen av alle de lekre kakene som frister oss fra kakedisken. Camilla Sørensen forteller at de selger mye kaker om dagen og den mest populære til morsdagen er nok kake med sjokolade og bringebærkrem.

– I dag (fredag) har vi bakt 30 kaker og 50 ekstra store makroner til morsdagen som vi regner med går unna nå. Vi har mange i kundegruppen 20-50 år og de er flinke til å bestille på forhånd så nå står kakene klare til å bli hentet på kjøla. Fredag har det vært flere damer innom for å kjøpe kake til sin mor.  – Makronene er vi faktisk snart tomme for. Kakene er nybakte hver dag og smakene endrer vi på etter årstid, merkedager osv. sier Camilla.

På kafeen møter vi en jentegjeng som er ute og koser seg sammen med de to nydelige sjarmtrollene Teodor og Erika.

Morsdagen må feires, sier de i kor. Det er en hyggelig dag som bør bli feiret med kake, blomster og en gave. Mødrene ønsket gjerne å bli husket på og vartet opp litt. Trenger ikke være noe dyrt, gjerne noe hjemmelaget fra barna og at de små kanskje kommer hoppende inn i sengen og gratulerer mamma’n sin på morgenen, sier de.

Stine-Merethe B. Johansen

Mette med Erika på armen sier at hun har hintet til far om at det snart er morsdag. For hun hadde satt pris på at det kom en liten oppmerksomhet på søndag. Og det er jeg sikker på at hun ikke er alene om.

Helene er klar for å feire sin andre morsdag med Teodor. – Jeg ønsker å sove lenge den dagen – og håper selvfølgelig at jeg får blomster. Jeg har ingen tradisjoner hjemmefra så det er fint å lage noen nå, sier hun. 

Christiane har tatt seg en liten pustepause fra tvillingene på to år og to eldre søsken som var på skolen. Av sine barn vanker det kort og gave på dagen, og kan fortelle at i hennes familie pleier de å gå ut å spise på morsdagen: – Det er hyggelig at dagen feires og at mor blir verdsatt med en slik dag.

Marianne Eriksen selger mye kort, krus og bamser til morsdagen. FOTO: Stine-Merethe B. Johansen

På Norli bokhandlet møter vi Marianne Eriksen som sier at det at det har gått mye morsdagskort, krus og bamser, mens Valentine-kortene som oftest går unna på selve dagen. Noen kjøper bøker og favoritten nå om dagen er Lucinda Riley’s Sommerfuglrommet.

-Selv så blir det nok en enkel feiring da ungdommen har blitt større og har annet å holde på med, sier hun med ett smil om munnen.

Vi møtte Nina Mikkelsen som forteller at de pleier samles til middag og kake på morsdagen. Hun kjøper en gave til sin mor og sønnen kommer med en gave til Nina. Hun jobber i en kleskjede og sier at pappaene er flinke  til å ta med barna for å kjøper gave til mor. – Det går mest pysj til disse dagene, sier Nina. Før så solgte vi mye kosmetikk, men det har det blitt mindre av. 

– I min familie så har morsdagen blitt en viktig dag. Kanskje den viktigste, spesielt etter at min mamma ble bestemor, sier Heidi Bangås med ett smil om munnen. Søndag møtes vi alle sammen for å feire. Hun forteller videre at ungdommen er veldig flinke til å kjøpe gaver til sin mor, spesielt unge tenåringsgutter liker å kjøpe smykker i gave. 

Foto: Stine-Merethe B. Johansen

-På Tillas blomster finner vi Hilde og Kari i full gang med blomsterbinding. – Vi feirer morsdag, sier Hilde og fortsetter: -Jeg feirer sammen med min mor, mine to små barn og svigermor.  Da blir det blomster og middag. Da pleier vi kjøpe eller lage gaver til morsdagen.

Kari forteller at de tidligere feiret morsdag, men etter at hennes mor forsvant og barna ble større har dagen ikke blitt markert. I butikken derimot er det full fart og lørdag er den store dagen for blomster for da kommer mange fedre med barna innom for å kjøpe blomster til mor. Det går mest av de flotte fargerike tulipanene, men også mange blomstergrupper og roser.

-Morsdag har vært en større blomsterdag tidligere og det virker som Valentines day har tatt over mye av blomstersalget, sier de. Da er folk flinkere til å planlegge og ringer inn bestillinger i forkant.

[email protected]