Hjem Nyheter Møter veterinæren online

Møter veterinæren online

Etter økt pågang av kunder etter koronakrisen, tilbyr dyreklinikken flere av sine kunder videokonsultasjon. – Men dette konseptet har vi jobbet med lenge, lenge før koronasituasjonen, det forteller hundeekspert og daglig leder i Dyrenes Venn Eiker i Krokstadelva, Geir Marring.

Dyrenes Venn har to avdelinger i Drammen, en i Krokstadelvsa og en på Strømsø.

Økt pågang

– Det var mye folk innom i klinikkene de første dagene. Kjæledyrene har jo blitt folkets nye bestevenn, og det er utrolig viktig å ta hånd om de på riktig måte, sier han. Han legger til at ved å tilby videokonsultasjon vil dette føre til at de kan holde sine priser enda mer lavere enn før.

– På fredagen var det kø her. Det er derfor vi vrir oss litt rundt med å få på plass alt i forholdt til videokonsultasjon. Dette er noe som skal være på plass hos alle våre klinikker, sier han.

Han forteller at han er stor fornøyd med all innsatsen staben på dyreklinikkene gjør.

– Jeg bøyer meg i støvet for helsepersonell og butikkansatte og alle som bidrar med å få denne situasjonen til å gå rundt, sier han.

Ring ved redusert tilstand

På grunn av økt pågang ber han kunder om å vente litt med de tingene som ikke haster. – Følg med på dyret og se på allmenntilstanden, er den redusert så bør du ta kontakt med en veterinær så fort som mulig, sier han.

Noen mennesker kan slite med angst og har større terskel for å ta opp telefonen å ringe.

– Jeg ønsker å si til dem at vi i andre enden av telefonen ønsker virkelig å hjelpe  til. Vi mennesker må klare å snakke sammen, når dyrene våre ikke kan, sier han.

Spill med dem

I denne situasjonen vi er i nå bør folk ikke glemme kjæledyrene sine.

– Det er viktig at man er kreativ, uansett hva man har katt eller hund. Spill med dem.

Finn aktiviteter inne hvis du ikke har mulighet til å komme deg ut. Hodeøvelser er kjempe viktig, sier han.

[email protected]