Fotograf: Ellen Juell Jørgensen, Hurum & Røyken Storband.

Musikken kommer til live på Becks Brasserie & Bar

Tekst og foto: Awat Sarzali

Lørdag 22. juni blir en dag fylt med musikalsk magi på Becks Brasserie & Bar. Når Hurum & Røyken Storband inntar scenen kl. 13:00, vil Drammen forvandles til en swingende jazzmetropol. Lydene vil fylle luften, og hjertene vil banke i takt med musikken.

By Drammen har møtt de ulike musikalske personlighetene som utgjør dette orkesteret og deres engasjerte vert, og her er hva du kan forvente deg.

Trommene: Rytmen I fellesskapet

Kjell Erik Nilsen, initiativtaker for jazzarrangementene på Becks og tidligere trommeslager, er en jordnær mann med en smittende sans for humor. Etter pandemien tok Kjell Erik initiativet til å holde liv i musikken på privat basis, noe som har ført til månedlige konserter på Becks Brasserie & Bar.

– Vi spiller stort sett gladjazz, og vi har hatt stor suksess med å samle folk her på Becks,  sier han med en glimt i øyet som avslører en lidenskap for jazzen.

Kjell Erik er trommeslageren som setter rytmen, ikke bare i musikken, men også i det sosiale livet i Drammen. Han samler mennesker med og uten rullatorer, og inviterer dem til å nyte musikk, mat og fellesskap.

Pianoet: Energien i musikk

Gro Bjørge, pianisten med en energisk og lidenskapelig tilstedeværelse, har vært en kulturell ildsjel i Drammen i 30-40 år. Hun startet sin musikalske reise i korpset og har nå spilt i Hurum & Røyken Storband i åtte år.

– Det er veldig viktig å skape et miljø der du bor, sier hun med en entusiasme som smitter.

Gro forteller stolt om bandets første konsert på Becks under Elvefestivalen i 2022, hvor de arrangerte noe de kalte for Festival i Festivalen. Dette skulle være en liten motvekt til betalings konsertene på den andre siden av elva. Det skulle være et arrangement hvor alle, uansett lommebok, kunne delta under elvefestivalen, og det skulle være noe for barn og unge av god musikalsk kvalitet.

– Vi fikk et band hit fra New Orleans, Soul Project Nola, som er venner av meg som jeg har kjent en del år. Vi ønsker å rekruttere litt av den yngre garde. Når Soul Project Nola var her, hadde de en workshop under Elvefestivalen. Der fikk de unge lære om Second Line Street Parade, en musikkorps-tradisjon i New Orleans som brukes både i begravelser, bryllup og andre arrangementer. Vi hadde en parade med politibil fra Bragernes torg, med bandet fra New Orleans foran og ungdommene bak. Jeg tror det har vært en medvirkende årsak til at vi nå har en 17 år gammel trommis som spiller i bandet, forteller Gro.

Bassen: Ryggraden i musikken

Francisco De Lima, eieren av Becks Brasserie & Bar, er en mann av få ord, men mye visdom. Som DJ og musikkelsker, ser han på musikken som terapi. Opprinnelig fra Madeira, Portugal, har Francisco hatt en imponerende karriere innen restaurantbransjen, blant annet som kokk for det spanske kongehuset  på ambassaden i Oslo.

– Musikk skaper glede, alt som har med musikk å gjøre er veldig spennende. Det er det eneste språket i verden som kan samle alle rasene. Jeg ønsker å skape nye ting hele tiden, sier han stille, men med en dyp overbevisning.

Hans reise til Drammen var en uventet vending, men hans lidenskap for å transformere Becks har vært en suksess. Francisco’s strategiske tenkning og evne til å integrere musikk i matopplevelsen på Becks er som bassens dype og stabile noter som binder hele komposisjonen sammen.

Fra venstre: Francisco De Lima, eier og daglig leder av Becks Brasserie & Bar, Gro Bjørge, musiker og talsperson for Hurum og Røyken Storband og Kjell Nilsen, initiativtaker for jazzarrangementene på Becks Brasserie & Bar.

For mat- og musikkopplevelser

Becks Brasserie & Bar er ideelt utformet for musikalske opptredener. Lokalene har en fantastisk akustikk som fremhever hvert eneste instrument. Atmosfæren er varm og innbydende, med plass til en hel del mennesker. Det er et sted hvor folk kan nyte mat og drikke, og samtidig oppleve musikken på nært hold. Hvis været tillater det, vil bandet spille utendørs, noe som vil tilføre en ekstra dimensjon til opplevelsen. En band bestående av 18 musikere og en dirigent – det er første gang det er et storband på Becks, og det vil definitivt sette sitt preg på lørdagen.

En lovende konsert

Hurum & Røyken Storband, med sine 18 musikere og dirigent, lover et variert og spennende program. Fra swing til funk og til og med en spesialversjon av “Dovregubbens Hall,” vil konserten ha noe for enhver smak.  Å komme sammen som et lokalsamfunn rundt mat og musikk er viktig. Det er gjennom disse delte opplevelsene vi bygger sterkere bånd og skaper minner som varer. Vi ses der, klar for å bli fanget i jazzens magi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *