Hjem Nyheter Nå kan du bli begravd i en miljøvennlig kiste

Nå kan du bli begravd i en miljøvennlig kiste

– Ambisjonen til Buskerud Begravelsesbyrås kisteleverandør Trostrud-Freno har vært å utvikle et bærekraftig alternativ til den tradisjonelle kisten, sier  gravferdskonsulent  Aleksander Kollen i Buskerud Begravelsesbyrå.

Det tok 20 års forskning og 8 års hardt og utfordrende arbeid før produsenten gjennom en helt unik produksjonsprosess nådde målet. Resultatet ble en formstøpt kiste av biokomposittmateriale basert på råvarer fra de nordiske skogene.

Den nye kisten har fått det passende navnet Miljøkisten.

– Jeg tror alle er enige om at vi må verne om den tiden vi har her på jorden, og at vi når vi går gjennom livet, også må tenke på hvilke avtrykk vi etterlater oss. Derfor er vi stolte av å kunne tilby Miljøkisten til våre kunder, sier Aleksander Kollen i Buskerud Begravelsesbyrå.

Han er tredje generasjons gravferdskonsulent i familiebedriften som ble startet av hans besteforeldre for over 50 år siden.

I løpet av disse tiårene har bedriften og bransjen vært med på en stor utvikling når det kommer til varer og tjenester som et begravelsesbyrå tilbyr.

– Produsenten har også valgt å gi kisten mykere former, noe som har vært mulig takket være den nye produksjonen. Innvending er kisten trukket i naturmaterialet lin. Dette gir et harmonisk og varmt inntrykk. Nokså forskjellig fra den kritthvite innredningen mange forbinder med kister, forklarer Kollen.

Det går med omtrent halvparten så mye materiale som ved produksjon av en tradisjonell kiste.

Alle materialene som brukes, er organiske og naturlige råvarer uten syntetiske kjemikalier. Det gjør at naturen kan ta seg av kisten på en bærekraftig måte.

Buskerud Begravelsesbyrå ble Miljøfyrtårn-sertifisert for fem år siden, og synes det er veldig fint å kunne tilby et miljøvennlig alternativ til sine kunder. Nå håper Kollen at flere vil velge Miljøkisten fremfor de tradisjonelle trekistene.

– Ved å verne om naturen viser vi samtidig at vi bryr oss om hverandre, og at vi deler jorden, ikke bare med de som lever nå, men også med de mange generasjonene som kommer etter oss. Vi ønsker å gi de som vil vise denne omsorgen i en av livets vanskeligste stunder, en mulighet til å være en del av noe større. Og grønnere, sier Kollen.

[email protected]