Hjem Nyheter Nå kan du besøke dine kjære på sykehjemmet

Nå kan du besøke dine kjære på sykehjemmet

Hilde K Arnesen, virksomhetsleder for omsorgstjenesten Gulskogen, Danvik og Fjell, forteller at de har vært heldige og sluppet smitten så langt.

– Det har selvfølgelig gjort det tryggere for beboerne og ansatte. Likevel er det nok noen som har følt redsel for koronasmitten, mye usikkerhet, men det tror jeg alle har kjent på. Jeg synes ansatte har taklet dette veldig bra, sier hun.

Sykehjemmene har vært isolert og det har gjort at hverdagen har vært mer rolig og stille for alle. 

Hun roser alle som har vært på jobb og har bidratt til at dagene har vært meningsfulle. Ansatte har vært veldig flinke til å holde roen, og skape fine øyeblikk for beboerne på begge sykehjemmene hun er leder for, både på Gulskogen og på Fjell.

– Vi har jobbet under de råd og retningslinjer som har kommet fra Folkehelseinstituttet og Drammen kommune. Vi har hatt ekstra fokus på hygiene, trent på case i forhold til hvordan håndtere smitte hvis det kommer utbrudd på sykehjemmet, jobbet med rutiner, hvordan kle av og på seg smitteutstyr, forteller hun.

Savnet sine kjære

Flere beboere har syntes det har vært trist ikke å få besøk. Flere har gitt uttrykk for savn. 

Ingen har fått besøk for utenom til dem som har vært døende, der har pårørende fått ta farvel med sine, men det har vært under veldig strenge smittevernrutiner.

Forrige artikkel1 960 færre arbeidssøkere i Vest-Viken
Neste artikkelHåper på vanlig opplegg for konfirmanter til høsten