Hjem Nyheter Nå kommer skattelistene

Nå kommer skattelistene

167 340 lønnstakere, pensjonister og personlige næringsdrivende i Buskerud fikk tilbakebetalt skatt på til sammen 2 milliarder kroner i skatteoppgjøret i år. 41 407 betalte restskatt med 1,3 milliarder kroner. For de som fikk skatt til gode var snittbeløpet 12 346 kroner, mens snittbeløpet for de som fikk restskatt var 31 583 kroner.

Skatteoppgjøret for hele landet viser at lønnstakere, pensjonister og personlige næringsdrivende har betalt 514 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 332 000 selskap har betalt til sammen 85 milliarder kroner i skatt.

Lurt å sjekke skattekortet

– De fleste får enten penger til gode eller restskatt. Grunnen er at de økonomiske forholdene dine ble annerledes enn det skattetrekket ble beregnet til i starten av inntektsåret. Ønsker du å unngå restskatt eller å bli trekt for mye i framtida er det viktig at du justerer opplysningene dine ved å endre skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten

Endrer du skattekortet får arbeidsgiver automatisk beskjed og henter nytt skattekort.

Her kan du endre skattekortet ditt: skatteetaten.no/endre

Søke i skattelistene

Skattelistene for inntektsåret 2018 er tilgjengelig for søk på skatteetaten.no fra klokka 07.00, tirsdag 5. november. 

Siden oktober i fjor har det gjort 1,6 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 482 000 unike innlogginger. Det er omtrent likt med året før. Til sammenlikning var det i året før loggføring av søk ble innført, 16,5 millioner søk fordelt på nær 927 000 unike innlogginger.

Skattelistene er tilgjengelige her: skatteetaten.no/skattelistene