Hjem Sport Niklas trosser sjelden sykdom – nå trener han hos Olympiatoppen

Niklas trosser sjelden sykdom – nå trener han hos Olympiatoppen

Niklas, så ivrig som han er, startet dagen med 4 timer skating som egentrening. Og dette var før han skulle  ha sin første treningsdag hos Olympiatoppen.

– Jeg sa at han må ikke brenne opp all energien fordi han skal på trening senere i dag, forteller far Bjørn Lohne Hansen .

Men det stoppet ikke Niklas og han trente også før han skulle møte på Idrettens hus hvor OLT Sørøst holder hus.

Olympiatoppen Sørøst skal være en utviklingsarena for toppidrett i regionen Buskerud, Vestfold og Telemark og som skal utfordre, kvalitetssikre og støtte særforbundenes talentutviklingsarbeid for å utvikle morgendagens toppidrettsutøvere.

Niklas var kjempemotivert og møtte treneren sin med stor glede, litt «small talk» da de har hilst på hverandre før, så var det i gang å teste ut øvelser.

Far Bjørn forteller at treneren er meget dedikert og viser interesse som gjør at det  gir energi og at de er villig til å ivareta hans talent er meget motiverende.

OLT skal bidra med basis trening  som betyr  i Niklas sitt tilfelle mye om balanse trening og øvelser som kan relatere seg til det å stå på snowboard.

Første gangen gikk ut på å teste ut og sjekke balansen og finne øvelser som er utfordrende for han på sitt nivå. Mange typer ulike balanseøvelser ble uført.

 Her blir Niklas kåret som Norgesmester. Foto: PrivatMålet er å utvikle og styrke basisen han så han blir en enda bedre snowboarder.

Niklas likte seg kjempegodt og var full av energi , han liker å vise hva han kan få til tross hans funksjonshemming

– Det betyr mye for motivasjonen hans . Dette gir han også masse selvtillit. Han er veldig stolt, sier far.

Det var  under boardercross SBX på Kongsberg andre helgen i mars i år at  Niklas tok førsteplassen i paraklassen både lørdag og søndag. Og ikke nok med det, han slo konkurrenter som var nesten fem år eldre enn han.

Moren til Niklas, Hege Bøyesen, har tidligere fortalt til oss at hun er utrolig glad for at sønnen har funnet noe han elsker å holde på med.

Men hun husker godt da hun fikk beskjed om at Niklas lå på sykehuset da han bare var fem år gammel. Ut fra symptomene mistenkte legene den svært sjeldne sykdommen Rasmussens encefalitt.

Til tross for den sjeldne sykdommen, har Niklas kjempet og er nå en norgesmester i paraklassen.

[email protected]