Hjem Sport NM-vinnere mister seks uker av sesongen

NM-vinnere mister seks uker av sesongen

Det er utsetting av isleggingen av Marienlyst kunstisbane hun reagerer på.

Drammen kommune opplyste på torsdag at grunnet feil på kjølemaskinene som ikke fungerte som de skulle i mars kommer isleggingen til å bli forsinket i år.

– Når Drammen kommune oppfordrer til fysisk aktivitet selv, så ønsker jeg meg en kommune som tar dette på alvor, sier leder av Drammen Bandy, Julie Nålby.

Kunne forberedt seg 

– Vi fikk en telefon på onsdag rundt klokken 13:00 fra kommunen med informasjon om at det skulle gå ut en pressemelding onsdag kl 15:00. Vi satte pris på at vi fikk informasjon før selve pressemeldingen. Men vi setter spørsmålstegn ved kommunikasjonen og hadde ønsket en bedre dialog fra kommunen til brukerne av Marienlyst. Når dette er noe de har vært klar over og har jobbet med siden mars-april, hvorfor har de ikke informert oss? Hatt en dialog om hva som skjer? spør leder av Drammen Bandy, Julie Nålby.

Da kunne Drammen Bandy vært bedre forberedt, og gitt beskjed til forbundet før kampoppsett ble satt opp.

Hadde de fått informasjon tidligere så hadde det spart klubben for mye arbeid i forbindelse med omberamming av kamper og planlegging av sesongen. Det de nå er bekymret for er å miste mange i bandymiljøet tilknyttet Marienlyst.

Leder for Drammen Bandy, Julie Nålby synes at beskjeden om utsetting av islegging av kunstisbane kunne blitt gitt før. Foto: Drammen BandyDrammen Bandy har i en årrekke hevdet seg i toppen med blant annet guttelag med opptil flere NM-gull og medaljer.

– For oss som storklubb i byen trenger vi at det gror i bunn. Vi er helt avhengig av at det stadig møter nye 1. klassinger på bandyskolen. For det er årene i den lokale klubben med 7-er bandy som bygger grunnmuren for de fremtidige toppspillerne. De kommer derfra alle de som nå møter på landslagsamlinger og som spiller med flagget på brystet, sier hun og legger til at veldig få ønsker å betale for medlemskap for et par måneder på vårparten.

Ikke første gang 

De frykter nå frafall fra lagene deres. Bandysesongen er 7 måneder med barmark og 4 måneder på is som alle trener for.

– Da sier det seg selv at det er krise når vi mister 6 uker av is sesongen, sier hun.

For henne og spillerne var det utrolig tungt å få denne beskjeden.

– Det var et stort sjokk for alle og det var flere som trodde jeg tullet når jeg formidlet beskjeden videre til spillere og andre medlemmer i klubben, sier hun.

Klubbene som holder til på Marienlyst har blitt vant til at det blir forsinkelse i isleggingen. De siste tre sesongene har isen kommet senere enn avtalt på grunn av tekniske problemer med kjøleanlegget.

– Men det har selvfølgelig aldri vært i nærheten av hvor lenge det blir denne gangen. Vi har ni lag i Drammen bandy som ikke får trent på Marienlyst de første seks ukene. Alle disse lagene må stjele istid fra andre baner i Drammen kommune. Det må selvfølgelig de andre klubbene som holder til på Marienlyst også gjøre. Det betyr mindre istid på de andre lagene. Jeg antar også at dette kommer til å ramme den uorganiserte idretten som vil få mindre istid. Det er bare trist for alle som er glad i sporten vår og glad i å være på isen i Drammen, sier hun.

Spillerne til Drammen Bandy er frustrert over dårlig kommunikasjon fra Drammen kommune. Foto: Jan Rockstad

Drammen bandy legger mye i kamparrangementet for A-laget deres. Dette vil det ikke være mulig å opprettholde hvis de ikke spiller på Marienlyst.

Sportslig er det også veldig uheldig at de ikke får spilt på hjemmebanen deres. Sannsynligvis må antagelig flere av kampene avvikles på bortebane.

– Issesongen er noe alle ser frem til, spesielt nå i disse korona tidene, sier hun.

For dem var det viktigere enn noensinne av å komme seg raskt på is i år. For i år har man ikke hatt lov til å reise til Sverige for å komme seg på stor is i ishallen. Det for å trene og spille kamper.

Dette er noe de har gjort hvert år i flere år, siden det ikke finnes en ishall i Drammen.

Hvordan blir sesongen nå?

– Det vet vi lite om nå, vi er avhengig av å komme i dialog med kommunen så raskt som mulig, håper hun på.

Drammen bandy har elitelag-A-laget, veteranlag, damelag, rekruttlag, juniorlag, to guttelag og to småguttlag. De har over flere år hatt ungdommer på landslag, og flere av lagene deres er norgesmestere. Og flere av deres spillerne fra damelaget var med på å ta bronse i VM på hjemmebane i februar.

– Vi setter Drammen på kartet, sier Nålby til slutt.

Kommunen beklager

Avdelingsleder for anlegg, idrett og natur, Arve Hauklien Røren tar kritikken for at kommunen ikke har gått ut med dette tidligere.

– Vi er lei oss for at åpningen av kunstisbanen blir forsinket med 4-6 uker, og beklager til alle som blir berørt av dette, sier han.