Hjem Nyheter Nora (19) måtte velge bort lukrativt tilbud

Nora (19) måtte velge bort lukrativt tilbud

Det tas kun opp fire studenter i året på flerkameraregi ved Høgskolen i Innlandet. Til høsten er 19 år gamle Nora Haugstvedt en av de fire studenter på bachelorstudiet, avdeling TV-fag, også kjent som TV-skolen. Men før hun tok valget om takke ja til studieplassen måtte hun ta en vanskelig telefon.

–Jeg hadde allerede takket ja til praksisplassen ved NRKs mobilredaksjon, men på grunn av usikkerheten i bransjen som følge av Covid-19, så søkte jeg på flerkameraregi-studiet som en back-up plan. Da telefonen fra TV-skolen kom om at jeg hadde fått plass der til høsten ble jeg litt satt ut. Så jeg måtte gå noen runder med meg selv, forteller Nora Haugstvedt om det vanskelige valget.

Nora Haugstvedt er klar for tre spennende år ved Høgskolen på Lillehammer. Foto: Sanna Jeanett Hulbakkviken.

Erfaring og motivasjon

Det er Danvik Folkehøgskole som har omtalt saken først. Etter endt videregående ved Åssiden videregående skole og media og kommunikasjonslinjen gikk ferden videre til Danvik Folkehøgskole i Drammen. Med seg i bagasjen har 19-åringen gjort seg nyttige erfaringer som vil komme godt med i valget av studieretning.

–Jeg søkte meg inn med karakterene fra videregående. Men slik jeg har forstått det så handler det vel så mye om du er motivert til å ta fatt på det treårige studiet, sier Haugstvedt, som var gjennom en intervjurunde før hun ble tilbudt plassen.

–Da jeg søkte studiet i fjor kom jeg ikke inn rett og slett fordi jeg manglet ledererfaring. Og da jeg var en av dem som ble kalt inn til intervju på TV-skolen var det på bakgrunn av min motivasjon og erfaringer jeg har bygget meg opp i løpet av året ved Danvik Folkehøgskole, ble jeg veldig glad, forteller hun.

Regien har styringen

Når tv-sendingen er i gang er det regien som har styringen. Og da Danvik Folkehøgskole gjennomførte den årlige «24 timer for India» i januar i år hadde Nora regien de to første timene.

–Tidligere ble aksjonen sendt på radio. Og det å ha ansvaret for åpningstimene i den aller første live streaming sendingen til Danvik var skremmende, spennende og lærerik, oppsummerer 19-åringen.

De kommende tre årene vil hun få inngående kunnskap om de ulike tv-produksjonene og hvordan de jobber.

­–I tillegg til å lære mer om musikkproduksjoner, sportsendinger, underholdning, talk-show så gleder jeg meg til å lære mer om selve faget og bli kjent med mange nye mennesker, smiler Nora.

Og det at Nora Haugstvedt måtte si fra seg praksisplassen ved NRK mobilredaksjon satt langt inne.

–Mobilredaksjonen er en del av det store mediehuset NRK, så det var ikke lett å ta den telefonen for å fortelle at jeg hadde kommet inn på drømmestudiet. Men jeg tenkte at det var bedre at de hørte det fra meg personlig enn at de fikk beskjeden via Danvik, forteller Nora Haugstvedt.

I august flytter Nora Haugstvedt til Lillehammer for å ta fatt på tre spennende og innholdsrike år ved flerkameraregi-studiet ved Høgskolen i Innlandet.

[email protected]