Hjem Kultur Norges kulturkommune feiret kultur-bløyte

Norges kulturkommune feiret kultur-bløyte

Tore Opdal Hansen åpnet showet som var kalt «Kulturbløyta». Hvorfor et slikt navn? Jo, slik begrunnet ordføreren valget:

– Du må helst være en ihuga, ekte, pølseelskende drammenser for å skjønne begrepet Bløyta. Det er ikke så mange andre steder hvor man anser brød dyppet i pølsevann som det beste tilbehøret til ei wienerpølse. Men for mange drammensere er det som en liten bit kulturhistorie.

Og videre:
– Hva som er typisk for byen, er det nok mange meninger om. Noe av grunnen er at drammenserne i dag er et mylder av ulike mennesker. Dette er det som skaper Drammen som en spennende kulturby, som gir den liv, karakter og sjel. Vi ser det gjennom store folkefester som Elvefestivalen, Globusfestivalen, Skisprinten og Halvorsen musikkfest, men også gjennom mindre, men like viktige arrangement med korpsmusikk, dansegrupper, speidersamlinger og korkonserter.

 

BØRRE EIRIK HELGERUD

Variert program

I Norsk Kulturforums begrunnelse het det blant annet at det har skjedd «en bevisst satsning pa? brobygging, byrom, samhold gjennom kultur og mangfold». «Det er mange rundt om i landet som ønsker å lære av Drammen. Interkultur kompetansesenter for flerkulturell formidling har dratt land og strand rundt for å fortelle om sitt arbeid fordi man ser at i Drammen har vi lykkes med noe andre ikke helt får til».
De frammøtte på Union fikk oppleve et svært variert program med blant mye annet Bragernes kirkes jentekor, aspirantkor og ungdomskor, Glassverk Musikkorps, Sirens cheerdance, klassiske toner fra Martin Haug, rap og fiolin, fra henholdsvis Yoel Hagos og Karl Espegard.  Forfatter Ingvild Schade framførte tekst fra sin egen «Drammens rekordbok». 
[email protected]