Hjem Nyheter Norlights vil gi bort 12 PC-er

Norlights vil gi bort 12 PC-er

Fatih sier at det kreves en stor omstilling i utdanningssektoren og av lærerne våre etter at myndighetene vedtok å stenge skoler og barnehager grunnet koronaepidemien. Et behov som han har lagt merke til er at ikke alle har tilgang til PC eller internett.

PC og nettilgang er avgjørende for å få ting til å gå rundt nå som det kommer mange ulike digitale løsninger.

– Konkret, så har vi merket oss en tilbakemelding fra skolene om at det finnes elever og familier med redusert tilgang til internett og PC. Når det er slik er det en samfunnsoppgave for oss i utdanningsbransjen å finne løsninger til på slike problemstillinger, mener han.

Han sier at det gjelder  hovedsaklig barn av familier med lav inntekt eller redusert levevilkår.

Kommunen kartlegger 

Drammen kommune har mottatt noen forespørsel om at det er enkelte personer som mangler PC og internett.

Kommunalsjef for skole i Drammen kommune, Thomas Larsen Sola sier at alle barn fra 1- 10 klasse har enten fått iPad eller PC fra kommunen.

Kommunalsjef for skole i Drammen kommune, Thomas Larsen Sola, sier at de kartlegger behovet. Foto: Terje Prestårhus

– De som har behov er de som er nye i landet og går på norskkurs, sier han.

Kommunen kartlegger nå hvem som har behov for internett og PC-er for å gjøre de nødvendige tingene i denne koronakrisen.

Gir bort

Fatih har nå bestemt seg til å gi bort 12 PC-er hvor fire allerede er lovet bort og sendes i løpet av uken. Dette er familier i lokal- og fjernområdet.

– Dette gjør vi fordi overordnede myndigheter trenger hjelp og støtte fra institusjoner som oss, da de har veldig mye å ta for seg akkurat nå, sier han.

Norlights Education er et utdanningsselskap som eier og drifter tre grunnskoler og en barnehage. De drifter blant annet Norlights Montessoriskole Drammen og Norlights Montessoribarnehage Drammen her i byen.

Kontakt din skole

Mangler du PC eller internett ber kommunalsjefen om å ta kontakt i første omgang med skolen din, så skal kommunen prøve å hjelpe deg.

Sola sier også at det er utrolig positivt at Fatih bidrar med PC-er som noen kan ha behov for i denne situasjonen.

[email protected]