Hjem Sport Ny ÅIF-leder – har fått godt tak på jobben

Ny ÅIF-leder – har fått godt tak på jobben

15. desember skal fotballhallen på Åssiden stå klar. En etterlengtet treningsflate for så vel Strømsgodset som Åssiden – og byens mange fotballklubber. Med fullgodt kunstgress og nierbane, tilsvarende to sjuerbaner i størrelse, skal det nye kommunale anlegget huse aktivitet fra morgen til kveld.

– Men det var ikke gitt at tidsfristen ser ut til å kunne holdes. Alle materialene til hallen var i havn like før koronautbruddet startet. Med forsinkelser kunne dette tatt mye lenger tid, sier Dimmesøl til Byavisa.

Slik skal den nye fotballhallen bli.

Bergenseren tiltrådte den nye jobben for om lag en måned siden. Bosatt med sin samboer på Bragernes i to år har han pendlet til tilsvarende stilling i Ørn Horten, men nå er han altså ikledd seg blå/hvite ÅIF-farger.

– Starten har vært utelukkende positiv. Alt er på stell i klubben, og det meste er person-uavhengig. I tillegg er de fleste systemer av samme karakter jeg var vant med i Horten, sier Dimmestøl, som skryter av sin læremester, tidligere ÅIF-leder Sverre Fredriksen Arneberg.

I tillegg har det vært koronatid, slik at jeg har fått ekstra ro rundt overtakelsen. Heldigvis er det nå bevegelse på treningsfeltene igjen, og ting begynner sakte men sikkert å normalisere seg. Men det vil nok fortsatt ta lang tid, sier han.

Dimmestøl har fått et utelukkende positivt inntrykk av sin nye klubb.

– Alle tar i et tak. Jeg er imponert over dugnadsånden og innsatsen folk legger ned i denne bydelsklubben, sier han.

Selv om Åssiden får fotballhall på egen tomt, er det altså i kommunalt regi. Likevel håper klubbens nye leder at de kan få til noen spesialordninger.

– Driftsavtalen burde bety at vi muligens kan dra litt ekstra nytte av en hall på eget treningsanlegg. Men det får tiden vise. Håpet er jo også at Strømsgodsets elitestall kan benytte treningsanlegget på dagtid. Skikkelig kunstgress betyr at fasilitetene tilrettelegges for de beste, sier han.

[email protected]