Hjem Reportasje Ny gårdsbutikk på Lysaker Gård i Krokstadelva

Ny gårdsbutikk på Lysaker Gård i Krokstadelva

Butikken åpnet for to uker siden under navnet Gårdsbutikk Lysaker Gård. 

– Det er kanskje den minste butikken i hele distriktet da, sier Lena og ler. 

Det er cirka fire kvadratmeter foreløpig, og omtrent akkurat plass til én kunde av gangen. 

Bruker alt 

Hyller er fylt med honning, konjakkuler, flatbrød, gavepakker og nips. Under hyllene er en fryser full av elgkjøtt i alle varianter, kjøtt som mange i lokalområdet har blitt kjent med gjennom hennes utsalg på Bondens Marked og senest gjennom REKO-ringen. Alt er jaktet av Lena og familien, og ingen del av elgen går til spille. 

– Jeg bruker alt ja. Jeg har blant annet elghjerte, vi koker tunge og lager pålegg, og bruker sye til kraft, forteller Lena. 

I tillegg er det alt fra elg-indrefilet til elg-medisterkaker å ta med seg fra den nye gårdsbutikken. Det er også en elgpølse som er laget etter ekte norsk gårdstradisjon, og har vunnet pris i konkurransen «Det norske måltid». 

– Jeg lager på gamlemåten. Ingen konserveringsmidler, ingen e-stoffer eller vekstmidler. Kun salt, kjøtt og litt grisespekk, forklarer hun. 

NYE VARER: Gårdsbutikken byr på blant annet hjemmelaget flatbrød, honning, konjakkuler, akevitt gele, ramsløkolje og julepynt. Foto: Pål-Henrik Hagen

Litt billigere

Lena har drevet med elgkjøtt på gården i nærmere åtte år, hvor salget stort sett besto av ferdigpakkede femkilos-esker som folk hentet. Nå blir det altså anledning til å velge litt mer spesifikt. 

– Folk vil jo gjerne plukke litt selv. Jeg har laget kjøttstykker til to, og mer litt mindre ting. Det blir ofte veldig stort ellers når man driver med jakt, forteller hun. 

Gårdsbutikken gir dermed en unik mulighet til å skaffe seg viltkjøtt i overkommelige porsjoner, og priser. 

– Jeg har lagt meg litt billigere enn gjennomsnittet. Og man skal ikke måtte betale 800 kroner kiloen for indrefilet av elg, det syns jeg er hårreisende, forteller Lena videre. 

De siste ukene har hun jobbet med å få opp butikken og skape tilstedeværelse på nett med facebookside, hvor responsen ikke lot vente på seg. Butikken holder åpent onsdag til fredag klokka 12 til 18.

– Det er sesongbetont så vi selger så lenge kjøttet varer. Ellers blir det salg av honning, flatbrød, pølser og mye annet godt. Men vi har vi full beholdning nå, så det er masse deilig å få kjøpt ennå, forteller Lena. 

[email protected]