Hjem Kultur Ny utstilling på Galleri Unique

Ny utstilling på Galleri Unique

Galleriet startet opp som ett rent pop-up galleri i 2017 hvor galleriet reiste rundt i Norge og satte opp en utstilling for noen dager. Etter en tur til Drammen fikk de flere henvendelser fra kunstinteresserte drammensere som ønsket seg ett fast showrom og endte derfor opp med galleri i Gjetergata 12.

En kort presentasjon av de tre kunstnerne som vises fra 14. februar:

Jørgen Gulbrandsen
Jørgen Gulbrandsen har tidligere jobbet med animasjon og design. Dette formspråket viser han på lerretet der han med enkle former og symboler formidler lekenhet, men også det komplekse i tilværelsen. Gjennom animasjon, akvareller, akryl, olje, kull og pennesplitt viser han sin lekenhet og naivisme. 
Fra sin oppvekst på Lista i Vest Agder har han tatt med seg den ville naturen, flate landskapet og høye himmelen i maleriene. I likhet med skyenes og himmelens variasjoner og endringer finner vi paralleller til det særegne som Jørgen har i sitt kunstneriske uttrykk, som han også tar med seg inn i bybilde om Drammen etter at han flyttet hit.

Maleri av Jørgen Gulbrandsen. Foto: Privat.

Irene Theresa Vatnar Rasmussen
Hun er utdannet Grafisk designer og bor på vakre Bjerkøya i Sande sammen med mann og tre barn. Hun tegner mye og maler med akryl og oljemaling på lerret. Mest av alt er det mennesker som inspirerer henne og derfor er det også mennesker som er motiv i de fleste bildene hennes. I motivene hennes kan du se smerte og sårbarhet, men du vil også finne styrke og lidenskap.

Tekstilbilde av Trine Grein. Foto: Privat.

Trine Greni
Kunsten hennes oser av farge, glede humor og fantasi. Hun er autodidakt og har jobbet aktivt som kunstner fra hun bodde i Borneo, Spania og San Francisco på 1990-tallet.  I tillegg til grafikk arbeider hun med akryl på lerret og mdf-plater, samt at hun lager store tekstilbilder.

I maleriene bruker hun innslag av olje og kull, samt papir, tekstil og fotografi. I tekstilbildene blir forskjellige materialer satt sammen og konturene blir markert med maling. Disse bildene bærer preg av eventyr, fabler, fantasi og østens mystikk. Trine arbeider intuitivt og motivene kan beskrives som drømmende.  

I samarbeid med Galleri Unique har Trine også holdt kurs i collage og oppbygging av mange lag og sammensetninger.

[email protected]