Hjem Nyheter Nye Stronghytta reiser seg

Nye Stronghytta reiser seg

Etter at taket raste vinteren 2018, har idrettslaget på Toppenhaug jobbet intenst med å få reist et nybygg. For alle som husker det litt slitne gamlebygget er dette noe helt, helt annet. Både når det gjelder arkitektonisk utforming og størrelse. Alltid optimistiske John Eckhoff, nestleder i IL Drammen Strong og selvutnevnt hyttesjef, tror og håper de første vaflene kan steikes på det nye kjøkkenet allerede i høstferien.

Soveplass til 30 personer

– Om et par uker blir det igjen full fart i byggearbeidene etter en velfortjent sommerpause. Kanskje ikke alt er helt ferdig til høstferien, men åpningsfest blir det, lover Eckhoff.

– Vi skal ha ei «finstue» med peis og et kaféareale utenfor kjøkkenet i første etasje. Her blir det også to toaletter og en liten lekekrok under trappa. I andre etasje er det soveplass til 30 personer, garderobe med dusj og badstue, forteller han. Disse rommene kan ses øverst til venstre på bildet over.

Den gamle Stronghytta som nå blir erstattet av et flott nybygg. Foto: Tom Helgesen

Ønsker flere bidrag

Budsjettet er fortsatt på cirka 6,7 millioner kroner, men bygget er ikke helt fullfinansiert.

– Da koronaen kom, satte vi kronerullingen på vent, men etter sommerferien skal vi atter be om bidrag. Vi satser på at både private og bedrifter i lokalmiljøet vil bidra, så vi kan fullføre i år.

Selve bygget må i hovedsak settes opp av profesjonelle, men det blir mange, mange timer med dugnadsarbeid på uteområdene, terrassen og finpussen inne. Og så gleder vi oss selvsagt til å holde hytta åpen med vaffeldugnader fremover, sier hyttesjefen.

Stort engasjement 

Eckhoff er for øvrig overveldet over engasjementet og interessen for Stronghytta. Byggmesteren i Eiker Husbygg har meldt at det enkelte dager har vært reneste folkevandringen av skuelystne som vil ta en titt.

Drammen Strong har også hatt et meget godt samarbeid med bedrifter som ønsker å bidra.

– Plutselig en dag tok Malermester Buer Drammen kontakt og sa at de ville bidra med malertjenester. Sånne henvendelser er fantastiske for et lite idrettslag som har tatt på seg en altfor stor oppgave, sier Eckhoff.

Disse bedriftene er involvert så langt i selve byggeprosessen:

Drammen Strong – byggherre

Eiker Husbygg – hovedentreprenør

Brevik AS – maskinentreprenør

Konnerud Rør – rørlegger

Kasim Kømürcü – elektriker

Franzefoss – pukk og grus

Malermester Buer Drammen – maling

Anders Granli – arkitekt

Tømrermester Sverre Hannevold

[email protected]