Hjem Nyheter Nytt treningstilbud for stive rygger i Mjøndalen

Nytt treningstilbud for stive rygger i Mjøndalen

I 2016 reiste Martine Sending til USA for å ta en instruktørutdannelse, og har siden vært lidenskapelig opptatt av å få disse øvelsene inn i folks hverdag. Hun har nå inngått et samarbeid med Mjøndalen Kiropraktikk og Helse og tilbyr undervisning en gang i uka.

– Dette er trening som passer for alle uavhengig av alder og fysisk form, alt fra utøvere i prestasjonsidretter til de som ønsker mer bevegelighet i hverdagen. Øvelsene bruker spesielle stillinger og pust for å styrke kroppens kjerne, aktivere rygg og nakkens holdningsmuskler samtidig som den letter på trykket på ryggsøylen. Foundation trening er som navnet tilsier en treningsform som skaper et godt grunnlag uansett type og mengde aktivitet. Jeg har selv møtt alt fra bevegelseshemmede mennesker til toppidrettsutøvere som har hatt nytte av det, sier Martine.

Hun har selv utdannelse innenfor Naturterapi, Livsstilsendring og Folkehelse, og har nå startet et eget helsefremmende foretak hvor hun ønsker å videreformidle alt hun har lært. Kiropraktor og leder av Mjøndalen Kiropraktikk & Helse, Tor Erik Freng Svendsen, er veldig spent på samarbeidet og sier han har hørt mye positivt fra andre kollegaer.
 – Dette er øvelser som bygger gode ryggvaner i hverdagen. De er effektive til å aktivere hoftebevegelsen i stedet for at vi krummer ryggen. Jeg har brukt dem selv, og merker at holdningen blir bedre. I et stillesittende samfunn hvor mange sitter med hofta låst og ryggen bøyd over mobilen er disse øvelsene viktige. Dette vil avlaste rygg/nakke, forbedre pust og bevegelighet. I tillegg er det spennende å jobbe tverrfaglig med en som bruker øvelser utviklet av en Kiropraktor, sier Tor Erik Freng Svendsen.
[email protected]