Hjem Nyheter Online plateslipp av «Heimbygda mi»

Online plateslipp av «Heimbygda mi»

Hjembygda til Ole Jørn Myklebust er Eidsdal i Møre og Romsdal. Ei bygd som han beskriver som en av verdens vakreste. Og plateprosjektet «Heimbygda mi» ble til for å hedre bygda og dikteren Arne O. Storås som står bak alle diktene Myklebust har tonesatt.

–Arne O. Storås hadde aldri noe særlig tro på seg selv som dikter, ga heller aldri ut noe. Han gikk bort i 2002, og dette er min måte å få vist frem de fantastiske tekstene hans og gi han oppmerksomhet, forteller Ole Jørn Myklebust, jazzmusiker og bosatt på Danvik.

Foto: Nina Holtan.

Trompet og vokal

Ole Jørn Myklebust er utdannet trompetist, men vokalen har hele tiden vært viktig for han som musiker. Det første sangalbumet ga han ut i 2001, og vokalen og trompeten har holdt tett følge gjennom årene. På albumet «Heimbygda mi» som slippes fredag har han skrevet elleve av låtene til tekster av Arne O. Storås. Gitarist Tore Bruvoll har skrevet en låt.

–Mye av tekstene handler om naturen og om mellommenneskelige forhold. Og musikken er spilt inn i Drammen, Børselv og Tromsø, sier Myklebust og retter en honnør til produsent Svein Schultz.

–Han har virkelig gjort en fantastisk jobb med å sy sammen resultatet til en helstøpt plate.

Besetningen på albumet består av Ole Jørn Myklebust på vokal og trompet, Tore Bruvoll på gitarer, Svein Schultz på bass og produsent og Ole Jacob Larsen på trommer.

–Svein og jeg har jobbet tett sammen i snart 20 år på en mengde forskjellige prosjekter.  Tore og Ole Jacob er kjent fra bandet Hekla Stålstrenga som har gjort stor suksess de siste årene. Så jeg har med meg en gjeng fantastiske musikere som det er veldig lett å spille med på albumet, hvor all musikken er med vokal.

Skissene til albumet ble påbegynt for cirka et år siden, men selve innspillingen er gjort fra november 2019 til februar 2020. 

Plata «Heimbygda mi» gis ut på Finito Bacalao Records. Og plateslippet skjer stort sett på Facebook.

Boine og Fjeld

Helt siden 2005 har Ole Jørn Myklebust reist verden rundt med Mari Boine. En anerkjent samisk sanger, tekstforfatter og musiker. 

–Den jeg har jobbet tettest med er nok Mari Boine. Men jeg har også jobbet med Unni Wilhelmsen og Ingrid Olava, sier han, og forteller om det nære samarbeid med Terje Jensen, også kjent som artisten Jonas Fjeld.

–Terje har blitt en nær kompis og kollega de siste årene. Han var også noe av grunnen til at vi bosatte oss i Drammen. I tillegg til samarbeidsprosjekter med Mari, Unni, Ingrid Olava og Terje har jeg også ledet internasjonale samarbeid og skrevet musikk for film, tv og teater.

Nye utfordringer

Vanligvis følges et plateslipp opp med en turné for Ole Jørn Myklebust og andre artister, men det er umulig slik situasjonen er nå.

–Derfor blir det strømmekonsert på Facebook, sier han, og oppgir at det er utfordrende å få oppmerksomhet rundt plateslipp når de fleste aviser er mest opptatt av å fylle spalteplass med koronasituasjonen.

–Jeg håper at musikken får litt oppmerksomhet likevel. 

Nylig var Ole Jørn Myklebust med på en digital innspilling hvor alle musikerne i prosjektet satt i hver sin by og spilte inn musikkfiler. –Pianist Morten Reppesgård tok initiativ til å spille inn noen låter. Han skrev låten, spilte den inn på piano og sendte den videre til meg. Jeg la på trompet hjemme, så ble låten sendt videre til bassist og trommis. Morten fikk alle filene tilbake til seg, mikset låtene og ga de ut. Og uten at noen av oss har møttes. Det er første gang jeg har gjort en hel produksjon på denne måten, det ga absolutt mersmak, kvitterer Myklebust.

Online plateslipp

Lørdag slippes det nye albumet online. En opplevelse Ole Jørn Myklebust ikke har kjennskap til fra tidligere.

–Det føles litt sprøtt å spille konsert uten publikum, men det blir garantert en ny og morsom opplevelse, forteller Ole Jørn Myklebust, fra sitt hjemmekontor på Danvik.

[email protected]