Hjem Nyheter Ønsker sykler til Gi Det Videre

Ønsker sykler til Gi Det Videre

Dette er et tiltak som Kirkens Bymisjon i Drammen har hatt i en del år nå. Målet er å inkludere barn fra fattige familier i aktivitet på lik linje som andre barn.

Tilbudet har blant annet skolesekk-aksjonen og gir bort varme jakker og andre ting som man trenger til både hverdagslig aktivitet som det å sykle til skolen eller andre type aktiviteter.

Stor glede med sykkel

– Sykkel er veldig populært. For det første så koster sykkel mye, og en sykkel er en god mulighet for barn å være aktive uten at det må være organisert, sier miljøarbeider i Kirkens Bymisjon, Elisabeth Jane Knight.

 Elisabeth Jane Knight har en venteliste med rundt hundre barn som ønsker seg sykkel. Foto: Torbjørn Tandberg

Det å ha sin egen sykkel gir barn og ungdom mulighet til å være aktive og sosiale, og for disse barna betyr det veldig mye å få en sykkel.

– Dette gir oss som jobber med dette en stor glede. Det å se barn få sin egen sykkel og med smil som går rundt hele hodet er veldig meningsfullt, sier Knight.

Ta kontakt

Hvis du har en sykkel til overs så kan du ta kontakt med Kirkens Bymisjon i Drammen.

– Da vi ikke har store ressurser til å sette i stand syklene, ønsker vi sykler som er i god stand og kan tas i bruk uten store reparasjoner, sier hun.

De trenger mest sykler som passer til barn fra seks år og oppover til voksenstørrelser, siden behovet er større der. Sykkelhjelm og sykkellås mottas også med glede.

– Vi gir ikke ut sykler her uten sykkelhjelm, på grunn av sikkerhet, sier Knight.

[email protected]