Hjem Nyheter Ønsker velkommen til trygg og god skolestart

Ønsker velkommen til trygg og god skolestart

Mandag 17. og tirsdag 18. august var det skolestart for om lag 45.000 elever ved de 58 videregående skolene som drives av Viken fylkeskommune.  

? Velkommen til dere som er førsteårs-elever og dere som har vært elever hos oss tidligere. Våre videregående skoler står klare for å gi dere et lærerikt og spennende skoleår, sier Siv Henriette Jacobsen.  

Til deg som skal begynne på første året:  ? Du starter nå på et nytt kapittel i din skolegang, og mye er nytt og ukjent. Jeg håper du vil trives med nye og gamle venner, og at du får oppleve læring og mestring. Vær aktiv, og ikke nøl med å spørre eller ta kontakt med lærere og andre på skolen, sier Siv Henriette Jacobsen.   

I år blir første skoledag noe annerledes på grunn av den spesielle situasjonen knyttet til Covid-19. Den enkelte skole har informert om opplegget for skolestart på sine nettsider.  

Skal være trygt

? Jeg er opptatt av at alle skal få den opplæringen de skal ha og at alle skal ha det trygt og godt på skolen. Vårt mål er at flere skal fullføre og bestå videregående opplæring. Alle skal ha rett på en god utdanning, uavhengig av bosted og bakgrunn, sier Siv Henriette Jacobsen.  

Skolene planlegger for en mer normal skoledag og følger de nasjonale retningslinjene. Det betyr at hele skoleklasser kan være samlet.   

? Det skal være trygt å gå på skolen, også med tanke på Covid-19. Våre videregående skoler tar elevenes og ansattes helse på alvor, følger lovpålagte tiltak og restriksjoner og tar smittevernet svært alvorlig, sier Siv Henriette Jacobsen.  

– Ta vare på hverandre!

Hun understreker at skolene og Viken fylkeskommune vil følge smittesituasjonen nøye, og gjøre de tilpasninger som er nødvendige, på grunnlag av de nasjonale føringene.  

Fylkesråden oppfordrer både elever, ansatte og foresatte om å ta ansvar for å hindre smittespredning, og ta del i den felles dugnaden for smittevernet. 

? Ta vare på hverandre, og vær litt ekstra oppmerksomme. Så skal vi sammen gjøre vårt for at det blir et flott skoleår, sier fylkesråden.  

[email protected]