Hjem Nyheter Ost fra Eiker er med i matfinalen

Ost fra Eiker er med i matfinalen

God ost fra glade kuer, det er slik Eiker Gårdsysteri beskriver osten sin. Osten ystes av melk fra kuene vegg i vegg med ysteriet. Her er det høy fokus på at kuene skal ha det bra og det blir det god melk av.

Osten Gårdsysteriet er i finalen med er en fast rødkittost som heter Holtefjell Vellagret. Osten Holtefjell finnes i tre varianter, Holtefjell Ung som er lagret i 3-6 måneder, Holtefjell Vellagret som er lagret i 6-12 måneder og Holtefjell XO som er lagret i mer enn 12 måneder.

På Det Norske Måltid sine nettsider står det følgende: 

«Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke. Konkurransen kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon og er fra 2020 ett av tre nasjonale omdømmearrangement.»

– Interessen og antall deltakere i konkurransen har aldri vært høyere. Derfor er det ekstra gøy å være i finalen i årets konkurranse, sier daglig leder Anne-Marie Sando ved Eiker Gårdsysteri. 

Finalen i årets konkurranse vil finne sted i Stavanger på Clarion Hotel Energy fredag 5. februar 2021.

[email protected]