Hjem Nyheter Østlandsutstillingen årets sommerutstilling

Østlandsutstillingen årets sommerutstilling

I utstillingen vil publikum møte nærmere 40 verk laget av kunstnere som er tilknyttet Østlandet. I år har juryen behandlet hele 766 søknader og dette er ny rekord. De høye tallene er med å understreke at Østlandsutstillingen er mer populær nå enn noensinne.

Årets utstilling er mangfoldig og fanger opp viktige tendenser i tiden; vi finner en lengsel etter det autentiske, noe ekte, med utbredt bruk av tradisjonelle teknikker som vev, innfarging og naturmaterialer. Vi kan også se en samlet bekymring over klimakrisen, og hvilke konsekvenser den har og vil få både for naturen, dyr, insekter og oss mennesker som lever på jorden. Utstillingen rommer både konkrete og eksistensielle refleksjoner over samtiden som gir publikum mulighet til å fylle inn egne tanker og tolkninger.

Klargjøring av utstillingen tar mye tid. Her Marte Grette i ferd med å pakke ut et av verkene. Foto: Jasmina Kemura, Buskerud Kunstsenter

– I Østlandsutstillingens tilfelle er det, som med de andre landsdelsutstillingene, liten tvil om at utstillingen er blitt mer populær og har fått høyere status de senere årene, sier Lars Elton i Kunstavisen.

Gaute Brochmann i Billedkunst sier at Østlandsutstillingen 2020 møter alle forventninger om hva en god utstilling skal være. Det gjør meg glad og trist på en gang.

Kunstnere som stilles ut på Buskerud Kunstsenter er: 
Line Berget, Johan Urban Bergquist, Julia Pauline Boracco Braaten, Shwan Dler Qaradaki, Jan Grüner-Moström, Hilde Honerud, Hennie Ann Isdahl, Anne Karin Jortveit, Kornelia Remø Klokk, Anne-Liis Kogan, Andreas Lærum, Åse Løvgren og og Stine Gonsholt, Susanne Kathlen Mader, Odd Maure, Gjert Rognli, Sara Rönnbäck, Stefan Schröder, Torunn Skjelland, Siri Skjerve, Olav Starheim, Ingvild Kjær Tofte, Torgrim Torve, Trude Viken, Kirsten-Marie Wagle, Anne Kari Ødegård og Endre Aalrust.

[email protected]