Hjem Nyheter Over 200 frivillige vil hjelpe

Over 200 frivillige vil hjelpe

– Vi ser at behovet for hjelp kommer til å øke i dagene og ukene som kommer. Jeg setter utrolig stor pris på at så mange allerede har meldt seg. Dette viser at innbyggerne i Drammen kommune er klare til å ta vare på hverandre og bistå der det trengs i en veldig utfordrende tid. Det skal vi alle være glade for, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Den nye kommunen har nå eksistert i to og en halv måned, og ordføreren er imponert over hvordan alle samler seg til en felles dugnad for å håndtere denne krevende situasjonen. Hun er også glad for alle private initiativ som tas, eksempelvis gjennom ulike Facebook-grupper som oppfordrer til å hjelpe andre innbyggere i kommunen.

Ordføreren minner om at vi alle kan komme til å trenge hjelp på et tidspunkt under dette virusutbruddet.

– I den situasjonen vi har nå, vil jeg oppfordre alle til å være den gode naboen. Hvis naboene dine sitter i karantene eller er syke, så er dette tidspunktet for å være behjelpelig med eksempelvis matinnkjøp og andre nødvendige gjøremål, sier ordføreren.

Fredag ettermiddag kom oppfordringen fra både ordfører og rådmann om at frivillige og innbyggere med helsefaglig kompetanse nå kan melde seg for å hjelpe til i tiden som kommer. Og allerede i løpet av helgen har godt over 200 innbyggere tatt kontakt, hvorav nærmere 100 har helsefaglig bakgrunn.

De fleste av henvendelsene har kommet gjennom et digitalt skjema som ligger på Drammen kommunes nettsider. Noen få har tatt kontakt på telefon 32 04 52 00.

– Vi kommer fortsatt til å bemanne telefonen mellom klokken 0800 og 2300 alle dager, samtidig som vi oppfordrer alle som har mulighet til det, om å benytte skjemaet, sier rådmann Elisabeth Enger.

Alle kontaktes
Alle som har meldt seg i løpet av helgen, kommer til å bli kontaktet de nærmeste dagene. Det jobbes ifølge rådmannen nå intenst med å etablere mottaksapparatet i tjenestene og i kommunedelene.

De frivillige vil bli oppringt og følges opp av egne kontaktpersoner i alle kommunedelene.

– Vi har heldigvis både frivilligsentraler og kontaktpersoner for frivillige i tjenestene som vil bidra i dette arbeidet fremover, sier Enger.

Bidra i eget nettverk
Både ordføreren og rådmannen er glad for at så mange ønsker å bidra gjennom kommunen. Samtidig understreker de at vi må innse at vi antagelig ikke kommer til å klare å sørge for frivillige til alle som trenger hjelp etter hvert.

– Derfor oppfordrer vi fortsatt alle til å tenke gjennom hvordan de kan være til hjelp for personer i sitt eget nettverk; familie, naboer, venner og bekjente som kanskje ikke selv er i stand til å handle, er ekstra bekymret for egen helse, eller bare trenger noen å ha en hyggelig samtale med, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

[email protected]