I år skulle 60-årsjubilanten Åssiden skolemusikk gått front i 17.-maitoget i Drammen. Men på grunn av koronapandemien ble barnetoget avlyst. Tidligere denne uka spilte Martine Waksvik (t.v.) og Mathilde Patursson sammen med Åssiden skolemusikk for barnehagebarn på Åssiden. Foto: Marianne M. Jonassen

Overrasket barnehagene med korpsmusikk

Skrevet av Marianne M. Jonassen
17.05.2020 10:51 - OPPDATERT 19.05.2020 18:21

Åssiden skolemusikk gikk før helgen fra barnehage til barnehage på Åssiden for å skape 17.-maistemning hos barnehagebarna.

Åssiden har hatt sitt eget skolekorps siden det ble stiftet 27. januar 1960. Det betyr at korpset feirer 60-årsjubileum i år. Feiringen av jubileet startet med en fest for medlemmene i januar. Den planlagte jubileumskonserten som var planlagt 22. mars ble imidlertid avlyst. Og jubileumsturen til Spania er utsatt til sommeren 2021.

I år skulle 60-årsjubilanten Åssiden skolemusikk gå foran i 17.-maitoget, men koronapandemien satte en stopper for det. Gleden var derfor stor blant korpsmedlemmene da det løste seg med at korpset kunne komme å spille for hver enkelt barnehage på Åssiden i år. Korpset har gjennom sine 60 år vært et naturlig innslag på arrangementer i lokalmiljøet, enten det er adventsgudstjenester i kirken, skolestart for førsteklasser eller bydelsarrangementet på 17. mai. 

Da Åssiden skolemusikk spilte kjente og kjære 17. maisanger tidligere denne uka jublet barnehagebarna av glede.

[email protected]  

Les mer om:

Åssiden skolemusikk