Hjem Nyheter På livets første fisketur

På livets første fisketur

– Det kommer ingen fisk her, sier fireåringen og kikker forventningsfullt og litt utålmodig utover vannflata på Nerdammen i Nedre Eiker.

På sensommeren var Byavisa med pappa Morten som hadde tatt med seg datter Ariel på kortreist ferie mens mamma fremdeles jobbet.  
– Med el-sykkel og sykkeltralle går det lekende lett opp de bratte bakkene fra Solbergelva, sier Morten Skjønberg og smiler.

– Nerdammen er en lokal perle. Det er ypperlig å bade for unger her mange steder også på grunn av de grunne svabergene ut i vannet, forklarer han.

– Oi, jeg kan se speilbildet mitt i vannet, sier Ariel, og lar fiskestanga få en liten pause. Ellers har hun blitt en dreven kaster med stanga si, for teknikken er det ikke noe å si på.

– Der holdt jeg visst på å dette uti også, sier fireåringen, som så vidt klarer å få igjen balansen.

– Men det hadde ikke gjort noe, for jeg har jo armringer da og badedrakt på meg, mener den fornuftige, vesle fiskeren. Nå er hun sulten og går i sekken for å ordne seg noen knekkebrød selv.

– Vi gleder oss til Turistforeningen får gjort ferdig den flotte bua oppå muren her, sier pappa Morten og ser bort mot den røde stua.

– Da får vi som ikke har arva hytte her muligheten til å overnatte i dette flotte området, sier han.

Noe fisk som beit på ble det dessverre ikke på duoen denne flotte sommerdagen, men de fikk fanga noen stinter på grunna før hjemturen med tralla på ettermiddagen.

[email protected]