Hjem Nyheter PÅMINNELSE: Koronapandemien er ikke over – husk smittevern!

PÅMINNELSE: Koronapandemien er ikke over – husk smittevern!

Fire påviste tilfeller av koronasmitte er det høyeste antallet smittede i Drammen kommune i løpet av ett døgn siden 19. april, skriver Drammen kommune på deres nettside.

Drammen kommune har rapportert om få nye tilfeller av koronasmitte pr. dag de siste ukene, og denne trenden har fulgt utviklingen på landsbasis. At det nå er fire påviste tilfeller i løpet av ett døgn betyr ikke nødvendigvis at vi er i ferd med å få en ny økning i smitte.

Tydelig påminnelse

– Vi kan ikke lese en trend ut av enkeltresultater, men dette bør være en tydelig påminnelse til oss alle om at det er smitte ute i samfunnet, og denne pandemien er på ingen måte over. Det at vi nå har to nye tilfeller uten sikker smittevei betyr at sykdommen fortsatt kan ramme hvem som helst, og at hvem som helst faktisk allerede kan være smittet, sier Madli Indseth som er virksomhetsleder ved Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Indseth ber alle huske på når vi nå går inn i 17. mai-helgen og kanskje planlegger sammenkomster med ganske mange mennesker til å unngå store folkemengder, at alle holder minst én meters avstand til personer utenfor sin egen husstand og at man vasker hendene ofte og grundig.

Beholde kontrollen

– Alle vet hvor hardt vi har jobbet sammen for å få kontroll over situasjonen som var i mars og april. Det er ikke noen som har unngått å kjenne de nasjonale myndighetenes strenge restriksjoner på kroppen. Nå har vi hatt god kontroll på smittesituasjonen. La oss sørge for at vi beholder denne kontrollen og at vi ikke tar ukloke og kortsiktige valg i forbindelse med nasjonaldagsfeiringen som får store konsekvenser for smittetrykket etterpå. Da vil mye av arbeidet vi har gjort alle sammen, langt på vei være ødelagt, og vi må i verste fall tilbake til de strenge restriksjonene istedenfor å fortsette gjenåpningen av samfunnet, slik vi alle ønsker, sier Indseth.

Frykter oppblomstring

I en tidligere artikkel Byavisa Drammen publiserte gikk fastlege Erik Dag Knudsen ut og advarte om sin frykt for en oppblomstring av koronaviruset om et par uker dersom drammenserne ikke er forsiktige nok.

– Selv om myndighetene har sluppet opp på enkelte restriksjoner, er det viktig at hver og en fortsetter å holde guarden oppe og følger rådene som myndighetene gir. For covid-19 smitten har faktisk ikke sluknet, sier fastlege Erik Dag Knudsen ved Konnerud legesenter.

Han fortalte at vi generelt har blitt flinkere til å vaske oss på hendene oftere, men da er det viktig å vaske seg ordentlig. Og det innebærer at håndflate, håndryggen, fingertupper, mellom fingrene, tommelfinger og håndledd vaskes nøye.

En annen ting vi må skjerpe oss på er avstandsregelen som myndighetene har oppgitt.

[email protected]