Hjem Nyheter «Pensjonistferie» på hjemmebane

«Pensjonistferie» på hjemmebane

Hvor skal du tilbringe påsken i år?

–Helt siden 2002 har familien tilbrakt påskeferien i sommerhuset i Bohuslän. Men på grunn av økt smittefare og respekt for fastboende i Bohuslän, så blir det «pensjonistferie» hjemme på Konnerud for første gang på 18 år. 

Har du tips til aktivitet som man kan gjøre sammen på minst to meters avstand?

–I min alder så er det å sette seg ned for å se på en tv-serie eller påskekrim noe som jeg setter pris på. Ellers ble det nettkonsert påskeaften i regi av Kulturaid Drammen og Work Class Hero, direkte «brunosten» og kringkastet ut til hele kongeriket. Og med tanke på at situasjonen er som den er om dagen med avlyste konserter så setter jeg pris på denne muligheten.

Hva gjør du for å begrense smitte? Og har du råd til andre om hva de bør gjøre?

–Jeg følger rådene som myndighetene gir og oppfordrer til å holde avstand og være mest mulig hjemme, og vaske hendene ofte. Her hjemme har vi gått til innkjøp av en liter antiback. Ellers handler jeg i lokalbutikken en til to dager i uka og går tur med hunden, Lady i nærmiljøet.

Hva håper du å få i påskeegget?

–Det er slutt på påskeegg etter at ungene er blitt store. Jeg setter heller pris på å spise ekstra store eggene som vi kjøper på Coop. Og her på Konnerud 250 meter over havet gir seks minutters koketid perfekte kokte egg.

Har du tips til bok, spill, serie eller film?

–Ole Paus og jeg snakker ofte på telefonen om ideer og nye sanger før showet vårt til høsten. For ting gjør seg ikke selv i uvanlige tider som vi er inne i nå med avlyste konserter.

Har du noen faste påsketradisjoner?

–Påskeaften i Bohuslän tennes det et stort påskebål på stranden, også kalt «påskebrassan». Vi har også en familietradisjon hvor vi spiser lammelår med noe attåt på påskeaften. I år spiller jeg nettkonsert, så da kommer vi nok til å spise lammelåret søndag istedenfor. Totalt sett blir 2020 et annerledes år, hvor vi kanskje må skape oss nye påsketradisjoner, sier Fjeld.

[email protected]