Hjem Nyheter Påskekonkurransen – Finn bysteinene mellom Kloptjern og Svarttjern

Påskekonkurransen – Finn bysteinene mellom Kloptjern og Svarttjern

De seks kartene fra Geodata i Drammen kommune viser hvor de gamle grensemerkene var plassert. I følge kartene var det opprinnelig 50 stykker. Alle er sikkert ikke like lette å finne i dag, og noen har kanskje også forsvunnet eller blitt fjernet på grunn av byggevirksomhet. Hvem av leserne klarer å finne flest av Bysteinene?

Må dokumenteres ved bilder

Byavisas lesere må dokumentere hvert enkelt funn ved å ta et bilde av Bysteinen der nummeret kommer fram på bildet. Så sendes dette til [email protected] med innen tirsdag 14. april. Kartene vil bli spredt utover i påsken, så følg med på Byavisas nettutgave framover. Husk også og respekter privat eiendom i jakten på Bysteinene. 

Foto: Tom Helgesen

Vi trekker et gavekort på 600 kroner til beste st(e)infinner. I tillegg vanker det et par bøker om «Fantastiske Finnemarka» og «Med sjumilsstøvler – mellom Drammen, Eiker og Sande». Vinnerne trekkes blant dem som sender inn bilder.

Mellom Kloptjern og Svarttjern

Dette kartet viser Bysteinene mellom Kloptjern og Svarttjern, hele 14 stykker. De er nummerert fra 11-23 og skal i følge kartet ligge i området sør for Kloptjern og nord for Kudalen. Dette området er grenseland mot Lier kommune, og både Hvalsdammen, Kloptjern og Svarttjern er grensevann mellom de to kommunene i dag.

Geodata i Drammen kommune.

Hotvedt og Øren en del av Drammen 

Lier Præstegjæld, som det het for 150 år siden, ligger på nord- og vestsiden av Drammen. Her finnes blant annet at gårdene Hotvedt og Øren som nå har blitt en del av Drammen.

I 1951 ble Liers «blindtarm» endelig en del av Drammen kommune. Selv om det jo var Drammen by som spiste seg inn på Lier og ikke motsatt.

[email protected] 

Kilde: Kartverket (Norges Geografiske Oppmåling) fra Fr. Julin 1870.