Hjem Nyheter Påskekonkurranse – Finn Bysteiner og vinn flotte premier

Påskekonkurranse – Finn Bysteiner og vinn flotte premier

Seks kart fra Geodata i Drammen kommune viser hvor de gamle grensemerkene var plassert. I følge kartene var det opprinnelig 50 stykker. Alle er sikkert ikke like lette å finne i dag, og noen har kanskje også forsvunnet eller blitt fjernet på grunn av byggevirksomhet. Hvem av leserne klarer å finne flest?

For å delta i konkurransen må du dokumentere hvert enkelt funn ved å ta et bilde av Bysteinen der nummeret kommer fram på bildet. Så sendes bildene til [email protected] innen tirsdag 14. april. Kartene vil bli spredt utover i påsken, så følg med på Byavisas nettutgave framover. Husk også at det er viktig å respektere privat eiendom i jakten på Bysteinene.

Mellom Muusøya og Bråtan

Første kart viser Bysteinene mellom Muusøya og Bråtan. De er nummerert fra 25-30 og skal i følge kartet ligge fra Ørenbekken i nord, Finn Blackstads vei i øst og Muusøya i vest. Dette er et område som mot vest og nord grensa mot Lier kommune. For snart 70 år siden ble imidlertid Åssiden overført fra Lier kommune til Drammen kommune.

Vedlagt er også et kart fra 1870. Det viser Lier Præstegjæld, som det het for 150 år siden, på nord- og vestsiden av Drammen. Byene strekker en lang «finger» inn mot Åssiden og Lier. Kartet har også med grensesteinene, men det er vanskelig å se nummeret uten lupe eller kraftig forstørrelse. I 1951 ble Liers «blindtarm» endelig en del av Drammen kommune. Selv om det jo var Drammen by som spiste seg inn på Lier og ikke motsatt.

Kilde: Kartverket (Norges Geografiske Oppmåling) fra Fr. Julin 1870.