Hjem Nyheter Pannekaker på søketoppen

Pannekaker på søketoppen

MatPrat.no har mer enn 40 millioner besøk i året. Oversikten over hva vi nordmenn søker etter røper detaljer om nordmenns kokkekunnskaper og matvaner.

­­­­– Den populære hverdagsmaten kommer høyest opp på lista over det folk søker etter i løpet av et år. Det er hverdagsmaten folk flest lager mest av, og trenger hjelp til, sier Marit Løvbrøtte, matrådgiver i MatPrat.

I tillegg preges listen også av festmat, som er populære til jul og spesielle anledninger. Ribbe og fårikål er retter som lages i noen få uker i løpet av året, men vi ser at de har massivt søk i sesong. 

­­­­– Det gjør at de kommer inn på topp 10-lista og konkurrerer ut mye av hverdagsmaten i antall søk, sier Løvbrøtte. 

1. Pannekaker

Det er de klassiske pannekakeoppskriftene som det søkes mest etter, men pannekaker er en genial måte å pakke inn all slags mat på. Du kan fylle pannekaker med bacon, blåbærsyltetøy, frukt, friske bær, ost, skinke, wokkede grønsaker med en dæsj soyasaus eller servere kimchipannekaker. 

2. Pizzadeig

Vi elsker fredagspizza, og pizzadeig er selvsagt på andreplassen. Så godt, enkelt og med uendelige muligheter med saus og fyll. 

3. Vafler

Så enkelt, og så godt. Du kan gjøre de sunne ved å tilsette havregryn, og grove vafler kan være en god erstatter for brødleie matpakkebarn.

4. Lasagne

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

5. Ribbe

På femteplass finner vi ribba, en av våre to julematfavoritter. Den er såpass mye søkt på i tiden før jul og i romjulen, at den kommer seg opp på en femteplass selv om den stort sett bare spises på denne årstiden.

6. Focaccia

Foccacia er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk. 

7. Chili con carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas. 

8. Hveteboller

Boller er en annen familiefavoritt som kommer høyt opp på lista. Boller er enkel og god kos som mange er glade i, og det er tydelig at folk er på jakt etter den perfekte bolleoppskriften. ­­­­

9. Brownies

Mørk, mektig og farlig god. En herlig klissete sjokoladekake som faller i smak hos både store og små. En skikkelig seig og god brownie, servert med en kopp kaffe eller et glass melk klarer vel ingen å motstå? 

10. Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett – stemt frem av radiolyttere for over 40 år siden. Enkel å lage, og med mye smak. 

 

FAKTA:

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar kontoret med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og jobber på oppdrag fra den norske egg- og kjøttproduserende bonden.