Hjem Nyheter Politiet – Koranbrenningen ikke nødvendigvis straffbar handling

Politiet – Koranbrenningen ikke nødvendigvis straffbar handling

Det var fra Byavisa Drammen at politiet fikk kjennskap til videoen som viser en påtent Koran på Strømsø.

Selv om Ekte Nyheter hevder at det er gruppe som kaller seg for Patrioter som står bak dette kommer ikke politiet å gjøre noe mer i forhold til videoen.

Men er det ikke naturlig at dere tar kontakt med Ekte Nyheter for å finne ut om hvem som har sendt denne videoen? 

– Vi kommer ikke til å bruke ressurser på å finne ut av hvem som har sendt inn den videoen fordi verken videoen av en brennende Koran eller avsender av videoen vil kunne vise hvem som er gjerningspersonen, sier politiadvokat i Sør – Øst politidistrikt, Gulcan Øzalp.

Politiet oppretter sak på ordensforstyrrelse, og sier at å tenne på Koranen i seg selv trenger ikke å være straffbart, men når den tennes på i det offentlige rom, så fører det til ordensforstyrrelse, og etterforskes derfor som det.

Det var søndag klokken 22.00 at en person tente på Koranen på Strømsø i Drammen, for deretter å løpe av sted.

Gruppen som tar på seg ansvaret for brenningen kaller seg for Patrioter og brente opp Koranen for å vise sin misnøye til Drammen kommune.

I følge Ekte Nyheter hevder de at dette ble gjort i protest mot kommunen og deres politi siden de har laget en hemmelig liste over organisasjoner som politiet ikke skal gi beskyttelse til når de ytrer seg i det offentlige rom.

[email protected]