Hjem Nyheter Gratis fotballcup i Mjøndalen

Gratis fotballcup i Mjøndalen

Vikåsen IL er en liten klubb som holder til i Åsen i Mjøndalen, og fotballcupen deres arrangeres i år for 11. gang på rad.

Cupen spilles på en vanlig kunstgressbane, så forholdene er langt ifra store. Men de utnytter den banen de har maksimalt, og i fjor var 104 lag med ca 650 barn innom cupen i løpet av en helg.

Ikke alle klubber har god økonomi og kan sende lagene sine på flere cuper, så at Vikåsen IL arrangerer en cup som er kostnadsfri for deltakerne gjør det til en populær cup.

Gutter fra 2011-kullet til MIF og Gamlegrendåsen i full sving på banen i fjor. Foto: Annette Stabæk.

I år mottok Vikåsen IL flere påmeldinger allerede før de hadde rukket å sende ut invitasjoner til de klubbene som deltok i fjor og enkelte klasser begynner allerede å fylle seg opp.

For å kunne arrangere en gratis cup er Vikåsen IL avhengige av å ha flere med seg på laget, og de har sponsorer som bl.a Kiwi Mjøndalen, Klausen Bakeri, Aulie, Albjerk Bil og Block Watne. I tillegg er fotballklubben helt og holdent avhengige av at alle foreldre stiller opp og bidrar med ulike oppgaver gjennom helga. Cupen er klubbens eneste foreldredugnad gjennom året.

Det blir som tidligere år kiosksalg. Grillen tas frem så det blir salg av både hamburgere og pølser, slush (alltid populært hos de små når de ser at slushmaskinenen er tatt frem), popcorn og mange andre fristelser av både det sunne og usunne slaget.

Alle lag som deltar får spille 3 kamper hver à 20 minutter og alle får en flott pokal. 

Noen av dem som gleder seg aller mest til cupen er vel kanskje allidrettsbarna til Vikåsen IL (førskolebarna) som skal spille sine første fotballkamper. Treerfotballen skal spilles på oppblåsbare 3’r baner som ble tatt i bruk i fjor.

[email protected]