Hjem Nyheter Postens juledetektiv løser pakkemysterier

Postens juledetektiv løser pakkemysterier

Førjulstiden er den beste i hele året for Åse Lerfald. Da pynter hun sitt egen juledetektivkontor, og gjør alt for at pakker på avveie skal komme fram til riktig mottaker i tide før julaften. På Postens terminaler rundt om i Norge har hun flere grundige assistenter som hjelper henne.

? Heldigvis blir folk flinkere og flinkere til å sende pakkene korrekt. Viktigst av alt er riktig adresse til mottakeren, og at du sørger for god innpakning, sier Åse.

I løpet av sin karrière har Åse oppklart rundt 7 000 pakkemysterier. Ofte er det et puslespill å finne riktig mottaker til pakkene som havner på kontoret til julegavedetektiven. Mangeårig erfaring, lokalkunnskap og søk på internett er viktig for å løse mysteriene.

? Ingenting gleder meg mer enn å bidra til at pakken fra oldemor eller bestefar kommer fram til en forventningsfull, liten mottaker. Allerede nå har jeg fått mysterier som jeg må bruke alle hjelpemidler for å løse, sier juledetektiv Åse.

Fram mot jul øker pakkemengden på julegavedetektivens kontor ved landets største terminal, Logistikksenter Oslo. Her passerer over én million pakker hver uke før jul. 

? De fleste pakkene kommer fram som planlagt. Men når det skjer noe uventet, er det jo fint å ha en juledetektiv, sier Åse. 

Har du et tips til juledetektiven, kan hun treffes via telefon 23 14 90 90. På Postens side https://www.posten.no/jul/juledetektiv  vil det også komme en fullstendig liste med beskrivelse av pakker som man fortsatt ikke har funnet riktig mottaker til. Det ligger allerede mange mysterier der.