Hjem Reportasje Racing på internasjonalt nivå

Racing på internasjonalt nivå

Den første maskinen ble kjøpt fra en leverandør i USA og tilpasset utleie til eventer, messer og firmafester. I lokalene til Drammen Racing Senter på Torgeir Vraas Plass står simulatorene som firmaet har brukt de siste 13 årene på å investere både tid og penger i. I dag leies flere av de 12 spesialdesignede simulatorene ut til private arrangementer, messer og firmafester. Åtte er imidlertid alltid ledig til bruk i lokalene. Maskinene, som spesialtilpasses av Ole Martin Rockstad, har i økende grad blitt benyttet til å rekruttere ungdom til bilsporten.

–Vi er i ferd med å inngå et samarbeid med store aktører innen E-sport og bilsport, sier eier og daglig leder for Drammen Racing Senter Ole Martin Rockstad, uten å utdype hvilke organisasjoner han samtaler med.

G-krefter 

–Å sitte i førersetet i vår simulator er det nærmeste du kommer en ekte racingbane, sier Rockstad entusiastisk.

–Spillmaskinen simulerer opp til to G-krefter som virker på kroppen din. Når du tar på VR-briller i tillegg, lukker man verden ute og går inn i spillebobla. Du får en autentisk god følelse av å være sjåfør på en racingbane – hvor som helst i verden.

Før store løp har noen av Norges beste racingsjåfører tatt turen til Drammen for å kjøre gjennom banen på simulatoren.

–En av dem som brukte simulatoren, vant faktisk løpet han hadde forberedt seg på hos oss, forteller Rockstad.

Hovedmarked

Hovedmarkedet til Drammen Racing Senter AS på utleiebiten er kickoff, sommerfester og julebord i firmaer. Samt barnebursdager, firmaarrangement og utdrikningslag som arrangeres i lokalene på Strømsø.

PÅ REKKE OG RAD: Veggmaleriet hos Drammen Racingsenter AS er laget av drammenskunstner Eric Ness Christiansen. Foto: Marianne Jonassen

–Vi har den eneste Facebooksiden jeg har sett som scorer maks på positive tilbakemeldinger fra kundene. I løpet av de 13 årene vi har holdt på så har vi alltid gjennomført det vi har lovet ved utleie av maskiner til firmafester, sier Rockstad.

Kjører om kapp

Inntil 16 personer kan kjøre løp på den samme banen i simulatorene, uten å være til fare for andre trafikanter.

–Å kjøre om kapp med kolleger i trygge omgivelser er morsomt. Hos oss kan du krasje en Ferrari i 250 kilometer i timen uten å komme fysisk til skade, forteller Rockstad om simulatoren, hvor man kan kjøre alt fra Formel 1 til Gokart, løp på landveien samt de mest kjente racingbanene i verden.

–Du kan til og med snakke sammen på en tilkoblet intercom hvis man ønsker det. Maskinen kan også tilpasses alle ferdighetsnivåer, og G-kreftene kan settes fra null til en vanvittig opplevelse av to G-krefter.

Verdensledende

Ole Martin Rockstad jobbet som servitør før han byttet yrke og ble selger på fulltid. Senere ble han teknisk sjef ved teknisk support i Netcom. Ved siden av jobben, har han alltid vært opptatt av tekniske duppeditter. Og da han så en video av racing-simulatoren i 2005 var han solgt.

–En sånn måtte jeg bare ha, og jeg ringte umiddelbart selgeren i USA med spørsmål om å få kjøpt maskinen. Men maskinen var under utvikling, så jeg ante ikke hvordan ferdigversjon så ut før den ankom et par måneder etterpå. Allerede første dag maskinen var i drift hos oss, ble den leid ut til firmafest, sier Rockstad.

Etter å ha skrudd fra hverandre og mekket sammen igjen i 13 år, så er Ole Martin Rockstad godt kjent med hver minste skrue.

–For meg handler om å få konseptet til å virke og gjøre kundene tilfredse.

Selv om bevegelsesdelen er kjøpt i USA, er pc-er, skjermer, ratt og pedaler tilpasset og satt sammen i garasjen av Rockstad selv.

–Vi er en av de ledende på verdensbasis innen racing simulatorer, bekrefter Rockstad.

Racingsenteret har aldri lånt penger til å investere i nye maskiner. I løpet av en drøy tiårsperiode med investeringer var det derfor nok maskiner til å kunne startet et eget racingsenter på Strømsø.

Med tilbud om blant annet racing-simulatorer, shuffelboard, airhockey, karaoke, spill på storskjerm og matservering fra Danvik Folkehøgskole, mener Rockstad at racingsenteret har mye å tilby.

–Kundene er alt fra jentehåndballag, idrettsklubber, kompiser, motorklubber, barnebursdager og firmaer som ønsker å finne på noe gøy sammen, forteller Ole Martin Rockstad.

[email protected]