Hjem Nyheter Radioprofil ønsker seg sjokolade i påskeegget

Radioprofil ønsker seg sjokolade i påskeegget

Hvor skal du tilbringe påsken i år? 

–I år blir det hjemme i Oslo med familien. Det er første gang på mange år jeg har fri i påsken, så jeg gleder meg til å være sammen med samboeren og barna. 

Har du noen tips til aktiviteter som man kan gjøre sammen på minst to meters avstand?

–For å komme seg ut er det fullt mulig å finne en park, parkeringsplass eller et annet område med litt plass der det er mulig å holde avstand, og trene sammen. Med ungene kan man lage en «kan du finne dette?»-bingo der de får et ark der du har tegnet gjenstander før dere går ut. For eksempel en kvist, en blomst osv, så går dere sammen og leter. Når ett av barna har funnet alle gjenstandene på arket kan du ha is i premie. Det går også an å løpe og gå tur: Eller leke gjemsel! 

Hva gjør du for å begrense smitte? Og har du noen råd til andre om hva de bør gjøre?

–Jeg følger rådene helsemyndighetene gir. Vasker hendene ofte, nyser på innsiden av albuen, holder avstand til folk og er stort sett inne. Jeg er så heldig at jeg kan gå på jobb, så jeg får sosialisert meg, selv om vi også på kontoret holder avstand. Vi har ikke gjester på besøk, men snakker med dem på linje. 

Dette er like vanskelig og kjedelig for alle, og det er noe vi må forholde oss til. Så det gjelder å finne ting vi kan gjøre for å ha det så hyggelig som vi kan. Inviter venner til å se en film sammen på Skype for eksempel, ring familie og venner på Facetime. Det er en god anledning for eldre også til å lære seg litt teknologi. Få barnebarna til å installere Microsoft Teams, da kan de se hverandre uten å være fysisk nær hverandre. 

Hva håper du å få i påskeegget?

–Sjokolade. Jeg elsker sjokolade, og nå som det er mye innetid og i tillegg påske så spiser jeg alt for mye. Men det må være lov. 

Har du tips til bok, spill, serie og film?

Den siste boken jeg leste var fantastisk bra. Sapiens av Yuval Noah Harari. Setter menneskehetens historie og utvikling i et interessant perspektiv. Hos oss er vi glade i å spille Bezzervisser som er quiz med hint til barna om de trenger det.

The English Game på Netflix er en herlig serie om engelsk fotball på slutten av 1800-tallet og hvordan det gikk fra å være en overklasseidrett til en idrett for alle. Og er du glad i krigsfilm, anbefaler jeg Midway. Sjøslaget som endret maktbalansen mellom Japan og USA på havet under 2. verdenskrig. 

Har du noen faste påsketradisjoner?

–Min faste påsketradisjon de siste syv årene har vært å være på høyfjellshotell eller hytte på Hafjell i Lillehammer med Vinterlyd. I år har Vinterlyd pause, så hele familien skulle egentlig på Storefjell. Men siden det også ble avlyst får vi lage noen tradisjoner. Jeg gleder meg i hvert fall til å lage påskemiddagen selv for første gang på lenge, sier radioverten. 

[email protected]