Hjem Kultur Raffinerte kunstverk hos jubilant Gulden

Raffinerte kunstverk hos jubilant Gulden

Cathrine Knudsen sin andre separatutstilling i Galleriet på Gulden Kunstverk har hun kalt «Naturlige øyeblikk», en mønstring som rommer helt nye oljemalerier, monotypier, og grafikk.

Det er sameksistensen, dvs nærheten med naturen som opptar Cathrine Knudsen. Hun sier det slik: «Det er de naturlige øyeblikkene som vi så ofte får glimt av i naturen som gir gjenkjennelse, minner – følelser. Sommerfølelse, vår, høstfølelse, kulde, varme. Vann som treffer huden. Noe som spirer, blomster, farger – lyse og mørke, ulike valører, gylne farger – ja naturens palett. Det våte gresset under bare føtter, et glimt av en sommerfugl, blader som faller, som flyter – som er frosset. En gammel hage, et villnis, blomster som spirer og gror – et sommerminne fra da du var liten? Hos en gammel tante? I ditt barndomshjem? Kan du ved å lukke øynene være tilbake og kjenne følelsen av det naturlige øyeblikket?»

Galleristen Walter N. Welo sier følgende: ”Cathrine Knudsen’s kunst handler om livet, det sunne livet.  Om naturen som spretter ut, vokser til, visner og blåser bort. I Cathrines billedverden finner man valmuer som svaier i takt på en varm sommerdag, strå og bladranker som flyter i vann, og høstens neser fra de store lønnetrær som spinner mot jorden i håp om en ny start i livet. Ja, Cathrine Knudsens malerier og grafiske arbeider med sin sarte fargepalett og sikre pensel føring puster og føler og formidler de gode verdiene som alle sunne og fornuftige mennesker streber etter.» 

Cathrine er autodidakt men har gjennom hardt arbeid og målbevisst satsing definitivt fått solid fotfeste i det norske kunstkartet. Hun debuterte i Galleri FineArt i 2003 og siden har hennes CV blitt lang og omfattende. Cathrine Knudsens raffinerte bilder er oftest med fargetoner i brunt, grønt og blått. Hun jobber med olje på lerret og treplater, ofte i store formater, og bruker lang tid på sine bilder. Nytt på denne utstillingen er monotypier som er trykket hos Magne Furuholmens grafiske verksted i Asker. Monotypi er grafikk på papir, som er trykket i et eneste eksemplar. Cathrine Knudsens kunst er også å finne i andre skapende bransjer, deriblant klær, smykker, og glass.

Utstillingen teller 25 helt nye malerier så vel som en rekke monotypier og grafiske arbeider. Kunstneren vil være til stede på åpningen. 

[email protected]