Hjem Nyheter Realistisk med en annerledes 17. mai feiring

Realistisk med en annerledes 17. mai feiring

Selv om 17. mai komiteen ikke har hatt mulighet til å ha møte ennå på grunn av koronakrisen har de allerede lagt både en plan B og en plan C.

Statsminister Erna Solberg tror selv at 17. mai feiringen i år kommer til å bli annerledes. Og har oppfordret folk til å legge alternative planer.  

Mads Hilden (Ap) fra Svelvik er årets leder i 17.mai komite. Dette er første gang han har tatt over som leder i komité etter Lavrans Kierulf (FRP).

Plan A, B og C

Årets leder i komiteen har allerede lagd en plan. Og har satt opp tre alternative løsninger.

– Den første er jo den beste altså en feiring som vi alle er vant til en reprise fra i fjor, samtidig med at vi kan feire at vi har vunnet over viruset, sier han.

Andre scenario er lokale arrangementer der hvor for eksempel alle skoler har hver sitt arrangement. På den måten unngår man at store mengder mennesker samles et sted. 

Det tredje alternativet er at alle kransenedleggelser, taler og så videre blir direktesendt hjem til deg.

– All planlegging skal selvfølgelig skje etter Folkehelseinstitutt sine anbefalinger, sier Hilden, og legger til at det er vanskelig å vite hvordan situasjonen med koronakrisen utvikler seg. 

Barnas dag

– Det tredje alternativet er jo den kjedeligste for barna. 17. mai er jo barnas dag. Det er der vår utfordring ligger som vi jobber mye med dette nå, forteller Hilden.

Han legger til at den mest realistiske planen er scenario nummer to, som blir å ha små lokale arrangementer etter helsemyndighetenes anbefalinger.

– Kan du likevel love fest?

– Jeg må nesten komme med det tørre svaret som er at vi skal prøve å få til så mye fest som er innen for de forsvarlige rammene som helsemyndighetene på den tiden setter, sier han.

[email protected]