Hjem Forbruker Reddet mat fra å bli kastet

Reddet mat fra å bli kastet

Bare i løpet av 2019 har innbyggere i Buskerud reddet 2681 måltider ved fylkets Circle K-stasjoner. Dette har foregått via appen Too Good To Go. 

– Samarbeidet vårt med Circle K Norge har virkelig gjort matredding tilgjengelig i hele vårt langstrakte land. Det er fantastisk at det går an å inspirere lokalmiljøet til å bidra i kampen mot matsvinn, både i bykjernene og i langt mer grisgrendte strøk, sier en fornøyd Bendik Walderhaug, matredder og salgssjef i Too Good To Go. 

Kunder ved Circle K Rundtom har reddet 2 913 måltider gjennom de siste to årene, noe som er mest i fylket og femte best på landsbasis. Deretter følger Circle K Hønefoss med 1131, Circle K Lierbyen med 304 og Circle K Tranby med 257. 

Økning i matredding

I løpet av to år har kunder ved 120 Circle K Norge-stasjoner over hele landet reddet over 100 000 matporsjoner fra å havne i avfallet. Året 2019 har sett en økning i matredding på 50 prosent.

For 39 kroner får matredderen overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner. 

Matredder Bendik Walderhaug håper enda flere Circle K Norge-stasjoner kaster seg på samarbeidsavtalen i 2020. Han understreker at stasjonene kan lære mye om egne rutiner ved å bruke appen. 

– Dataene i appen gir en god pekepinn på hvor svinnet oppstår, slik at stasjonene kan skru til rutinene. På den måten unngår de å ha så mye overskuddsmat i utgangspunktet, sier Walderhaug. 

[email protected]