Hjem Kultur Religiøs figur på høye hæler

Religiøs figur på høye hæler

Skuespiller Frank Kjosås spilte nesten 300 forestillinger av religionssatiren «The Book of Mormon» på Det Norske Teater i 2018. I hele vinter har han vært aktuell med den suksessfulle norske versjonen av Broadway-forestillingen «An Act of God» på Chat Noir. En forestilling hvor Kjosås sammen med komiker Henrik Thodesen og musiker Simen Solli Schøien avdekker Bibelens mysterier.  

–Publikum som ønsker å stille spørsmål til Gud i Drammens Teater får muligheten til å gjøre det i løpet av forestillingen, sier Frank Kjosås, og minner om at ingen spørsmål er for små, store eller rare.

Inspirasjonskilde 

I sin skuespillerkarriere har Frank Kjosås spilt flere religiøse skikkelser som er hentet fra bibelen. –Jeg har vært Jesus, Mormoner og Judas. Så nå var det på tide å ta en slags Gud for å bli ferdig med hele religionspraten, forteller han.

At Kjosås spiller Gud i høye hæler i «An Act of God» er av respekt for sitt store forbilde, den engelske komikeren Eddie Izzar.

–Eddie Izzar tar tak i historien, religion og unngår plump humor. Noe som også vi gjør i vår forestilling, sier Kjosås.

Frank Kjosås (f.v.) og Simen Solli Schøien og Henrik Thodesen (bak) spiller ulike roller i «An Act of God» som spilles i Drammens Teater, lørdag 7. mars. FOTO: MAY LANGHELLE.

På veien 

 Etter å ha spilt forestillingen på Oslo-scenen Chat Noir synes Frank Kjosås det er moro å rulle rundt på veien sammen med Henrik Thodesen og Simen Solli Schøien.

–Det lett å føle en tilhørighet med publikum, spesielt på de mindre plassene hvor vi har spilt da det er en vestlending som har hovedrollen.

Ifølge Frank Kjosås er målet med «An Act of God» å frelse publikum på en komisk måte i løpet av en time og 20 minutter.

–Gud er tilbake for å revidere de ti bud og gi menneskeheten ti nye og enklere retningslinjer slik at skal slippe mange misforståelser. Samtidig er forestillingen en samhandling med publikum ved hjelp av en klassereise i universet, forteller han.

Tweet 

«An Act of God» forestillingen bygger på Twitterkontoen «Tweet of God» opprettet av den amerikanske komikeren, David Javerbaum. I bearbeidelsen har Simen Solli Schøien, Frank Kjosås og Henrik Thodesen laget en fornorsket versjon av forestillingen. En forestilling hvor også publikum får muligheten til å påvirke i form av spørsmål.

–Henrik Thodesen går igjennom spørsmålene og fungerer som en slags sensor. Til slutt tar han med seg dypeste og mest interessant slik at min rollefigur, Gud, kan svare på, røper Kjosås.

Ved siden av turnevirksomhet leser Frank Kjosås manus om dagen.

–I midten av mars begynner tv-innspillingen hvor jeg har en rolle, forteller Frank Kjosås, om den kommende tv-serien.

[email protected]