Hjem Nyheter Apotekene med restriksjoner på kundebesøk

Apotekene med restriksjoner på kundebesøk

Kommunikasjonsjef i Boots Apotek, Anne Margrethe Aldin Thune ber folk om å vise hensyn når de er i apotekene og handler. På skilt informeres det om at færre kunder betyr mindre smitte og det igjen fører til et åpent apotek.

Derfor har blant annet flere Boots Apoteker i byen satt ut informasjonskilter utenfor butikkene sine.

– Vi ber alle kunder om å vise hensyn til denne informasjonen. For oss er det kjempeviktig å holde apotekene åpen og beskytte våre ansatte, sier hun.

Hun legger til at foreløpig så er det nok med varer, men at de forbedrer seg på en situasjon som akkurat nå er uviss.

Tendenser til hamstring

Før helgen så apotekene en liten tendens til hamstring i butikkene. Nå har Legemiddelverket kommet med innstramninger. 

Fredag 13. mars gikk Legemiddelverket ut med påminnelse til apotekene om at de skal overholde begrensningen på tre måneders forbruk ved utlevering av alle legemidler på blå- og hvit-resept. 

Kommunikasjonssjef i Boots Apotek, Anne Margrethe Aldin Thune ber kundene om å holde avstand både fra andre kunder og ansatte. Foto: Boots Norge

Målet er å unngå hamstring, og sikre at alle pasienter får behandling. Begrensningene gjelder for utlevering til enkeltpersoner og selvfølgelig ikke for helseinstitusjoner.

Disse restriksjonene blir fulgt nøye hos de fem Boots apotekene som er i Drammen.

– Apotekene har et viktig funksjon, det kan hende at vi må etter hvert redusere våre åpningstider, men det må vi selvfølgelig se litt på, sier hun. 

Hun forteller videre at alle i bransjen tar et godt tak nå og samarbeider godt med sine konkurrenter om å holde apotekene oppe. 

Er du i karantene, ikke kom til apoteket

– Vi vil på det sterkeste understreke at dersom du er i hjemmekarantene, gjør det du kan for å unngå å komme til apoteket. Be noen du kjenner dra i ditt sted, bruk nettapoteket vårt og få medisinene levert på døra, eller vurder om det kan vente til du ikke lenger er i karantene, sier administrerende direktør Øyvind Winther i Apotek 1 i en pressemelding.

Apotek 1 er Norges største apotekkjede med mer enn 400 apotek i hele Norge.

– Vi må passe på våre medarbeidere og våre kunder. Da kan vi ikke ha potensielt smittede personer i våre apotek. Det ber vi folk respektere, sier Winther.

Salg på nett eksploderer 

Apoteksalget har skutt i været som følge av koronautbruddet, og mange unngår å dra til fysiske apotek. På få dager har salgsvolumet til Norges største nettapotek, Farmasiet, økt med 700 prosent. 

– På det meste solgte vi 1.000 pakker paracet i timen. Jeg vil ikke kalle det hamstring på samme måte som vi har sett i dagligvarehandelen. Mange som har resept ønsker rett og slett å ta den ut, det sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth. Foto: Farmasiet

Daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth sier at mye av økningen hos nettapoteket skyldes at mange ønsker å begrense smittefaren ved å unngå fysiske apotek.

– Den generelle frykten for spredning gjør at flere og flere velger å bestille legemidler på nett fremfor i fysisk apotek. Mange som regelmessig reiser til apoteket er jo allerede syke eller har dårlig immunforsvar, og velger derfor å heller handle fra sofaen. I tillegg er det nok også friske folk som handler på nett for å være føre var, opplyser Furuseth.

[email protected]