Hjem Nyheter Risikerer stengte dører ved skolestart

Risikerer stengte dører ved skolestart

–Foreløpig har vi bestemt at undervisningen skal foregå digitalt frem til sommeren. Om det blir en forlengelse av ordningen er avhengig av retningslinjene som vi får fra myndighetene. Og foreløpig har vi ikke fått signaler om hvordan det kommer til å bli i august. Vi håper på et åpnet universitet til høsten, men vi forbereder og planlegger alternative løsninger, forteller kommunikasjons- og markedsleder ved Universitetet i Sørøst- Norge, Reidun Mangrud.

Stort universitet

Ifølge tilbakemeldinger som Mangrud referer til så har ordningen med digital undervisning etter forholdene fungert bra. 

–Vi er et stort universitet med mange ulike lærere og studenter, og det har nok vært en bratt læringskurve for mange. Men alt i alt har det fungert rimelig godt.

I år vil alle eksamener foregå digitalt ved Universitetet i Sørøst-Norge.

–Det vil bli gitt en annen type eksamensoppgave i noen fag, fordi det er en stor forskjell å sitte i et klasserom uten hjelpemidler til å jobbe hjemme hvor du har tilgang på alt av hjelpemidler. Men selv om oppgaven vil være annerledes, så skal studentens læringsutbytte vurderes, opplyser Mangrud.

Brå overgang

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18.000 studenter fordelt på åtte campus; Drammen, Bakkenteigen i Vestfold, Porsgrunn, Bø, Rauland, Ringerike, Notodden og Kongsberg. Kommunikasjons- og markedsleder, Reidun Mangrud håper at studentene har taklet den brå overgangen fra å sitte i en forelesningssal og være i ett miljø, til å følge undervisningen digitalt.

–Alle på huset er opptatt av å legge best mulig til rette for at studentene skal komme igjennom studieløpet, forteller Reidun Mangrud.

[email protected]