Samhandlingssjefen Ingvild O. Andersen ved Drammen Sykehus, frivillig Benny Larsen og daglig leder i Røde Kors, Marie Stenstadvold. Foto: Røde Kors Drammen

Røde Kors takker for seg på sykehuset

Skrevet av Hina Aslam
26.09.2020 08:00

Frivillige fra Røde Kors, som bistod deg da du skulle inn og ut av sykehuset i Drammen, er nå borte.

– Noen av oppgavene som Røde Kors utførte i begynnelsen av koronapandemien har falt bort, forteller samhandlingssjef Ingvild O. Andersen ved Drammen Sykehus.

Røde Kors bisto med sine sykehusledsagere i begynnelsen av april da pandemien slo ut for fullt.

Her er inngangen til Drammen Sykehus. Foto: Hina Aslam

– Det har gått fem måneder nå, og behovet er ikke like akutt som det var da viruset Covid-19 ble kjent for befolkningen, sier daglig leder i Røde Kors, Marie Stenstadvold. Hun forteller videre at det har vært 20 frivillige fra Røde Kors som har hjulpet til og at de har lagt inn over 1000 timer der.

– Men nå er der naturlig at vi trekker oss tilbake, samtidig så har sykehuset hatt fem måneder på å finne en løsning, sier hun.

Her er daglig leder i Røde Kors, Marie Stenstadvold. Foto: Drammen Røde Kors

Utenfor sykehuset nå står det vektere fra Securitas og andre personer som hadde søkt på stillinger når Vestre Viken HF søkte etter hjelp for å takle koronapandemien tidligere i år.

– Røde Kors har vært en veldig viktig aktør for oss på det tidspunktet de kom inn, sier samhandlingssjefen Ingvild O. Andersen i Drammen Sykehus.

Samhandlingssjefen Ingvild O. Andersen i Drammen Sykehus takker Røde Kors for hjelpen. Foto: Vestre Viken HF

[annonse]
Sykehusvertene er en annen gruppe frivillige som også er borte fra sykehuset,

– Det er fordi mange av dem er i risikogruppe, sier hun.

En av oppgavene det har blitt mindre av er å følge inn pasienter.

– Alle som trenger eller har behov for å ha med pårørende inn på sykehuset kan det, men vi ønsker å redusere antall personer som er inne på sykehuset, derfor har vi etablert adgangskontroll og smittescreening, sier hun.

[email protected]