Hjem Nyheter Rødt-leder hardt ut mot rik mjøndøling

Rødt-leder hardt ut mot rik mjøndøling

Gutta på Raufoss her er blant de 400 000 permitterte som ennå ikke har fått lov til å søke om de 18 dagene med full lønnskompensasjon som Stortinget har vedtatt at de skal ha krav på. Dette skriver nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen i et Facebook-innlegg. 

Hun referer til en artikkel fra VG. Der de har snakket med Anders Jensen (27) som er ansatt hos bildelerprodusent Benteler i Industriparken på Raufoss. 

6 mill i kontantstøtte i mars

Det har gått to måneder siden han ble permittert, siden da har han ikke fått penger fra NAV. Etter det fortsetter hun innlegget sitt slik:  

På andre siden har du Terje Stykket fra Mjøndalen, han er en av landets rikeste menn og en av eierne av taxfree-butikkene på norske flyplasser. 

Selskapet Travel Retail Norway er blant de som har fått mest i kontantstøtte fra staten, over 6 millioner i kompensasjon for mars alene.

– Det som er ekstra fiffig er at mens Raufoss-gutta produserer verdier i knallhard internasjonal konkurranse, som gir landet eksportinntekter er Stykket en slags monopol-milliardær. Rikdommen er bygd opp av en offentlig ordning der man av en eller annen absurd grunn skal få handle momsfri sprit og kosmetikk på flyplasser,og der eier han den eneste butikken. Genialt konsept å bygge formue på, sier hun. 

Kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway AS sier at de er veldig glad for den støtten de har fått. Foto: Travel Retail Norway

Martinussen reagerer kraftig på hvorfor næringslivet har begynt å motta støtte og ikke de som er permitterte, etter at koronapandemien traff den norske økonomien hardt.

Glad for krisestøtten

Kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway AS har bare følgende kommentar.

– Som arbeidsgiver til 1250 mennesker er vi svært glade for krisestøtten vi har mottatt for å kunne overleve denne krisen slik at vi igjen kan bli en stor og trygg arbeidsgiver, sier han.

Travel Retail Norway (TRN) er et norsk selskap, med norske og tyske eiere.

I dag er de tilstede i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand. Deres viktigste oppgave er å drive ansvarlig salg og god service til reisende på Avinor sine flyplasser og å skape inntekter for Avinor og det norske samfunnet.

– Vi synes også det er leit at NAV-utbetalingene er forsinket og jobber derfor aktivt med våre permitterte medarbeidere for å hjelpe dem med penger og støtt, sier han til slutt.

[email protected]