Fretex har mindre kapasitet til å tømme bokser og ber om at man gjerne kan vente med å levere klær og liknende til senere. Fretex

Rydd gjerne, men vent med å levere til Fretex

Skrevet av RED
23.03.2020 09:49 - OPPDATERT 23.03.2020 11:32

På grunn av begrenset kapasitet oppfordres nå folk til å lagre Fretexposene hjemme til koronakrisen er over.

For å hindre smittespredning har Fretex valgt å stenge butikker og gavemottak, men Fretexboksene bli fortsatt tømt og nettbutikken er åpen. 

Du kan levere klær, men det aller beste er om du venter litt. Aktivitetene i Fretex er på et minimumsnivå som en konsekvens av koronakrisen. 

- Noen steder i landet samarbeider vi med andre arbeidsinkluderingsbedrifter om å tømme boksene. Dessverre har noen av disse ikke lenger nok bemanning til transport og derfor er kapasiteten til å tømme boksene også mer begrenset, sier Arnt-Willy Hjelle i Fretex. 

- Det aller beste er om giverne hjelper oss med å oppbevare Fretexposene hjemme en stund. Dette er kanskje mye å be om, men vi håper giverne ser på dette som en del av den dugnaden vi alle bidrar med nå, er oppfordringen fra Hjelle. 

De som har ryddet og har poser de ønsker å få ut av huset kan fortsatt levere i en Fretexboks eller på Posten. Boksene vil bli tømt og gavene kommer fram til Fretex sine mottak. Fretex ønsker seg aller mest klær som er hele og rene, slik at de kan gjenbrukes. 

Tiltak for smittevern i Fretex

  • Fretex har midlertidig stengt arenaene hvor folk møtes, som butikkene og mottakene.
  • Ansatte innenfor transport og håndtering av varer følger nye rutiner for smittevern.
  • Flater som flere berører blir rengjort oftere, dette gjelder blant annet håndtakene på Fretexboksene. Samtidig oppfordres givere til selv å følge Folkehelseinstituttets råd om håndhygiene og avstand til andre. 
[email protected] 

Les mer om:

Fretex