Hjem Nyheter Samlet inn 27.000 til SOS-barnebyer

Samlet inn 27.000 til SOS-barnebyer

Tom Helgesen

Elevrådet arrangerte Skolejoggen sist uke, med tale og felles oppvarming ledet av elevrådets leder Nora Granlund og nestleder Ingrid Øyen Thoresen.

– Alle elevene gjorde en strålende innsats for andre barn som ikke har det så godt, forteller Renate Winnes, Øren skoles nytilsatte rektor..

 

Glede og engasjement

Det ble vist stor glede og engasjement da elevene løp rundt løypa i nærområdet så mange ganger de orket i en halv time. Sluttsummen kom opp i 27.733 kroner.

Nora og Ingrid fra 7. trinnet holdt talen før starten på Skolejoggen for 5.- til 7. trinnet, mens Ola Yngsdal-Nystrøm holdt åpningstalen for 1.- til 4.-trinnet.

– Vi syns det er bra at så mange vil støtte et godt formål, fordi det er mange barn i verden som ikke har det så bra, forteller elevrådsrepresentant Mathias Chege Michelsen fra 5. trinnet.

– Vi ble fort lei av å telle penger, men det var litt gøy når vi slapp kjedelige skoletimer da, forklarer trioen fra elevrådet.

 

Trøbbel med kontanter

Å levere kontanter til en bank i 2019 er heller ikke av det enkleste.

– Vi måtte putte inn mange av sedlene flere ganger. Gamle 50-lapper kom stadig ut igjen, og det gjorde en 100-lapp og en 200-lapp også. Plutselig ble automaten helt full, så det ble egentlig litt mye surr. Men alle pengene ble levert til SOS-barnebyer til slutt, og det var det viktigste, istemmer elevrådsrepresentantene Nora, Ingrid og Mathias fra Øren skole.

[email protected]

 

 

SOS-barnebyer

  • SOS-barnebyer er en humanitær organisasjon som jobber for at barn skal vokse opp med god omsorg i en familie.
  • Målgruppa er barn som har mistet eller lever med stor risiko for å miste omsorg fra familien sin.
  • Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem. SOS-barnebyer styrker familier i krise slik at de selv kan ta vare på barna sine og gir barn som trenger det en ny familie. 
  • De jobber også for at myndighetene i hvert enkelt land skal ta ansvar for barns oppvekst og beskyttelse.
  • SOS-barnebyer har over 500 barnebyer over hele verden. Kilde: https://www.sos-barnebyer.no