Hjem Nyheter Sandra Bruflot fra Lier nominert til Jenteprisen 2020

Sandra Bruflot fra Lier nominert til Jenteprisen 2020

Likestillingspolitikk og kvinners rettigheter er noe av det Sandra brenner for. Hun har engasjert seg i debatten om abortloven, sexarbeideres rettigheter, likestilling hjemme og i arbeidslivet, og retten et liv fritt fra tvang eller negativ sosial kontroll. Hun ønsker å bidra til å gjøre kulturen i Høyre bedre for kvinner og at flere jenter ser at de kan og bør ta på seg lederverv.

Hvorfor jobber du med kampen for jenters rettigheter?

– Som ungdomspartileder for et regjeringsparti får jeg være med på å utforme politikk som gjør en forskjell i jenters liv. Det er fortsatt ganske langt igjen før vi oppnår reell likestilling, og det er fortsatt mange som ikke får leve de livene de ønsker seg, bare fordi de er jenter, sier liungen. 

Ord påvirker, velg de rette

Ordene vi bruker påvirker oss og samfunnet vi lever i. Derfor er det viktig å være bevisst på ordbruken. For Sandra har ordet «frihet» stor betydning. 

– Hvis jeg skal velge et ord blir det frihet. Frihet til å velge selv, være seg selv, og leve det livet du vil. 

Viktig pris

Jenteprisen går til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden. 

Plan International Norge og Costume står bak Jenteprisen, og den deles ut på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Prisen har åpen nominasjon, det betyr at alle som vil, kan komme med forslag til kandidater. Fristen for å nominere kandidater er nå ute, og juryen jobber med å finne en vinner. 

–  Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse. I en tid hvor likestilling og arbeidet for jenters rettigheter skyves bak i køen, er årets Jentepris ekstra viktig, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

– Jenteprisen er viktig, og det er rett og slett veldig fint å få være nominert til en pris som alltid samler så mange bra folk som jobber for å gjøre verden til et bedre sted for jenter, sier Bruflot.

Tidligere vinnere av Jenteprisen: 

2019: Papillon, møteplass for flerkulturelle jenter og kvinner i Bergen

2018: Mia Landsem, «Datadetektiv» som kjemper mot ulovlig deling av private bilder

2017: JURK, Juridisk rådgivning for kvinner 

2016: Andrea Voll Voldum, sto frem med sin personlige historie i Hemsedal-saken

2015: Deeyah Khan, menneskerettighetsaktivist og filmskaper

2014: Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og Gerd Fleischer 

2013: Fakhra Salimi, grunnlegger av Mira-senteret 

2012: Sara Kahsay, jordmor som har jobbet mot kjønnslemlestelse

[email protected]