Hjem Nyheter Satt over to timer i telefonkø til legevakten

Satt over to timer i telefonkø til legevakten

Først ringte hun sin egen fastlege i Sylling. Rådet derfra var klart. Hun måtte ringe legevakten i Drammen, siden fastlegen ikke kunne ta imot noen med de symptomene hun hadde. Som blant annet var vondt i skulderen, tørrhoste, vondt i hodet og generell dårlig form.

Hun er i risikogruppen siden hun går på immundempende medisiner for Crohns sykdom. Chorns sykdom er en kronisk betennelse i mage og tarmkanalen.

Camilla ringte da telefonummer 32 26 56 04 som er nummer til legevakten i Drammen og som kommunen anbefaler å ringe til hvis noen ønsker kontakt med legevakten når det gjelder mistanke om koronasmitte.

Stor pågang

John David Johannessen, avdelingsleder helsetjenester medisinskfaglig virksomhet sa på en pressekonferanse mandag at dette er et uttrykk på hvor stor pågangen er nå.

– Det er vel ikke et menneske som ikke lurer på noe om korona nå, dette griper inn i alt vi gjør nå, sier han.

Legevakten har til vanlig en til to som sitter å svarer på telefoner, men etter helgen nå har de satt inn ytterlige fem personer som skal sitte å ta imot telefonhenvendelser.

John David Johannessen, avdelingsleder helsetjenester medisinskfaglig virksomhet sier at korona er ikke en akutt tilfelle, og ber folk være tålmodige. Foto: Hina Aslam

Selv etter det satt Braathen i over to timer i kø.

Er det forsvarlig?

– Det er forsvarlig for korona er ikke en akutt hendelse. Å vente to timer på svar det må man nesten akseptere, sier Johannessen og legger til at de bemanner opp nesten daglig på legevakten i Drammen nå.

Han legger til at det er derfor viktig at du prøver å lete etter informasjon på

helsemyndighetenes nettsider før du ringer.

Har du akutt behov og det er ikke koronarelatert  så ringer du  116 117.

Alle skal fortsatt henvende seg til legevakten vedrørende koronaviruset, og de oppfordres til å ta kontakt på telefon 32 26 56 04 mellom klokken 0800 og 2300 eller på telefon 32 25 41 78.

Setter pris på all hjelpen 

– Jeg synes at det er synd at jeg måtte vente så lenge på svar, sier Braathen. Men legger til at hun skjønner at det er stor pågang på dette nummeret siden hun selv er redd for å bli syk.

– Jeg er også klar over at alle som jobber der nede setter seg selv i risiko for å hjelpe oss, og de gjør en fantastisk jobb, sier hun.

Braathen sitter i karantene nå og skal ta en test snart.

[email protected]