Hjem Nyheter Her er de nye funksjonene til Google Maps

Her er de nye funksjonene til Google Maps

I 2005 tok Google sikte på å kartlegge verden da Google Maps ble lansert. Siden den gang har selskapet flyttet grensene for hva et kart kan gjøre. Fra å hjelpe brukerne med kun å navigere enkelt fra A til B, til nå å være et verktøy for å utforske og få ting gjort ute i den store verden.

– I disse dager feirer vi 15-års jubileet til Google Maps med å gi appen nytt utseende og nye funksjoner. I tillegg lanserer vi flere produktoppdateringer som oppfyller ønsker som har kommet fra noen av de over én milliard brukerne som benytter Google Maps til å se og utforske verden, sier Helle Skjervold, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Google Maps så dagens lys 8. februar i 2005. Fra i dag vil en oppdatert Google Maps-app være tilgjengelig både til Android og iOS. Den oppdaterte versjonen av appen gir brukerne alt de trenger via fem faner som er enkelt tilgjengelig; Utforsk, Reiserute, Lagret, Bidra og Oppdatert.

Utforsk: ?Leter du etter et sted i nærheten der du kan ta en rask lunsj, oppleve live musikk eller spille videospill? I utforsk-fanen finner du informasjon, anmeldelser, rangeringer og annet for rundt 200 millioner steder over hele verden, inkludert lokale restaurantet, attraksjoner og landemerker.
Reiserute: ?Enten du forflytter deg med bil eller offentlig kommunikasjon, sørger Reis-fanen for at du får opp den mest effektive ruten. Sett opp dine daglige reiseruter for å få trafikkoppdateringer i sanntid, reisetider og forslag til alternative ruter.
Lagret: ?Brukerne har hittil lagret mer enn 6,5 milliarder steder i Google Maps – fra det nye konditoriet på hjørnet til den trendy restauranten på neste feriedestinasjon. Nå kan du se alle disse stedene på ett sted i appen, i tillegg til at du kan finne og organisere planene for en fremtidig reise og dele dine anbefalinger fra steder du har vært.
Bidra:? Hundrevis av millioner av mennesker bidrar hvert år med informasjon som sørger for at Google Maps til enhver tid er oppdatert. Via den nye Bidra-fanen kan du enkelt dele lokalkunnskap, for eksempel detaljer om veier og adresser, steder som mangler, omtale av virksomheter og bilder. Hvert eneste bidrag gjør at andre brukere kan lære om nye steder og finne ut hva de vil gjøre.
Oppdatert: ?Den nye fanen for oppdateringer gir en informasjonfeed med populære steder som du bare må se, som er lagt inn av lokale eksperter og utgivere?. I tillegg til å oppdage, lagre og dele anbefalinger med nettverket ditt, kan du også chatte direkte med virksomheter for å få svar på spørsmål.

Nytt ikon: Google Maps får nå også et nytt ikon. Det skal gjenspeile den utviklingen tjenesten har gått gjennom på 15 år med kartlegging av verden. Ikonet er inspirert av det som har vært et kjennetegn ved Google Maps helt fra begynnelsen – kartnålen – og representerer skiftet tjenesten har vært gjennom; fra kun å ta brukeren til en destinasjon, til å kunne hjelpe brukeren med å oppdage nye steder og få nye opplevelser.

Slik blir den nye logoen til Google Maps.

Live View
I fjor lanserte Google funksjonen Live View for raskt å kunne hjelpe brukerne med å bestemme seg for hvilken vei de skal velge når de skal gå en rute foreslått av Google Maps. Ved å kombinere Google Street Views bilder fra den virkelige verden med maskinlæring og smarttelefon-sensorer, viser Live View brukerne de reelle omgivelsene med den foreslåtte ruten som et lag oppå i AR. 

Gjennom de neste månedene vil Google utvide Live View og teste ny funksjonalitet. Selskapet starter med å forbedre assistansen når man søker etter et bestemt sted. Da skal man raskt kunne se hvor langt unna og i hvilken retning stedet ligger.

[email protected]