Hjem Nyheter Se og hør bønnerop mot koronaen

Se og hør bønnerop mot koronaen

Dett var etter oppfordring fra Norges Imam Råd at Drammen moske oppfordret sine medlemmer til å lese bønnerop fra der de var klokken 18.00 fredag kveld.

– Vi ber til Allah for å gi oss styrke for å møte den krisen nasjonen vår Norge er i. Vi ber om samhold i den alvorlige situasjonen. Det er mye usikkerhet og redsel for hva som kommer til å skje videre. I den tiden ser vi mot høyere makter, sier Sajid Mukhtar som er styreleder i Drammen moske på Fjell.

Se her: Store og små leser bønnerop

Stort engasjement 

Mange har har holdt bønnerop innendørs for seg selv og noen har lagt det ut på sosiale medier som Facebook.

– Utfra engasjementet på Facebook hvor over 6.000 personer var med på

diskusjonen om oppfordringen, viser det en god oppslutningen rundt bønneropet, sier Mukhtar.

Imamen i Drammen moske er medlem i rådet som har sendt oppfordringen. I rådet er det opp mot 20 moskeer spredt rundt i hele landet.

– Bønnerop (azan) er en måte på å be bønn til Allah om hjelp fra denne epidemien, sier imam Muhammed Avais Malik i Drammen moske.

Holder stengt

Som resten av landet holder moskeen stengt etter oppfordring fra myndighetene.

– Vi kunne i utgangspunktet holde de fem daglige bønnene, da det sjelden er over 50 personer der. Men vi falt på at i den tiden er det viktigste å være solidariske med storsamfunnet, sier Mukhtar.

Moskeen har mottatt en del henvendelser fra sine medlemmer som ønsker å komme til moskeen i den vanskelige situasjonen.

– Mange er blitt arbeidsledige, og er engstelige for situasjonen. Vi vurderer om enkelt person kan komme til moskeen, men foreløpig er det stengt, sier han.

Moskeen har i lik linje med mange andre aktører gått over til digitale løsninger. Styrelederen sier til slutt at dette er også en mulighet til å ha en slags fellesskap, selv om vi er isolert i boligene våre.

– Vi ønsker å vise solidaritet til resten av befolkningen, sier Mukhtar.

[email protected]